2024. 06. 16. Vasárnap Jusztin napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Belföld

Nyilvánossá vált a Szuverenitásvédelmi Hivatal vizsgálata + videó

Bizonyíthatóan a Soros-hálózat finanszírozta a baloldal 2022-es kampányát - állapította meg a Szuverenitásvédelmi Hivatal. A jelentés szerint hitelesek azok az X-en megjelent felvételek, amelyeken az ellenzéki összefogás tiltott külföldi finanszírozásában érintett szereplők beszélnek. A hivatal arra is rámutatott, hogy a hálózat jelenleg is aktív, és egész Közép-Európára kiterjedő politikai és üzleti érdekei vannak. A Szuverenitásvédelmi Hivatal ezért figyelmeztette a hatóságokat, hogy a magyar választások tisztasága továbbra is veszélyben van.

  • Nyilvánossá vált a Szuverenitásvédelmi Hivatal vizsgálata + videó

Még június közepén is érkezett több százmillió forintos támogatás az Egyesült Államokból.

- még az országgyűlési választás után is érkeztek pénzek - ezt maga a baloldal bukott miniszterelnök-jelöltje ismerte el egy podcast beszélgetésben még 2022-ben.

Pár hónappal ezelőtt pedig olyan felvételek láttak napvilágot, amelyeken az Action for Democracyhoz köthető személyek - köztük Korányi Dávid, Karácsony Gergely korábbi városdiplomáciai főtanácsadója - beszélnek többek között arról, hogyan próbálhattak nyomást gyakorolni a magyar kormányra. Az Action for Democracy ráadásul az ellenzék kampányát is segítette 2022-ben. A videók megjelenése után a Szuverenitásvédelmi Hivatal indított vizsgálatot.

A jelentésből most kiderült: az X-en megjelent felvételek hitelesek és nem manipuláltak, és a tiltott külföldi kampánytámogatás mögött egy olyan hálózatszerű struktúra működik, amelynek egész Közép-Európára kiterjedő politikai és üzleti érdekei vannak. A Szuverenitásvédelmi Hivatal szerint a felvételek megerősítik a tényt, hogy az érintett nemzetközi hálózat a saját céljai érdekében avatkozott be a 2022-es magyar választásokba, megsértve ezzel hazánk nemzeti szuverenitását. Azt is kiemelték, ráadásul a hálózat már a 2019-es önkormányzati választások során is aktív volt, és feltűntek Karácsony Gergely főpolgármester-jelölti kampánya mellett is.

A jelentés arra is kitért, hogy az információk alapján a Bajnai Gordonhoz is köthető DatAdat már a Karácsony Gergely 2019-es kampánya mellett is feltűnt.

"Az én összes kampányom minden magyar jogszabálynak megfelelő módon történt."  - ezt állította a városvezető még pár nappal ezelőtt. Karácsony Gergely 5 évvel ezelőtti kampányával kapcsolatban a Mediaworkshöz is kerültek dokumentumok, amelyek alapján is az derült ki, hogy külföldről juthatott pénz a főpolgármester kampányába.

A Bajnai-féle Datadatos kör áll Karácsony Gergely külföldi kampányfinanszírozása mögött - erre már Budai Gyula hívta fel a figyelmet közösségi oldalán. A nagyobbik kormánypárt országgyűlési képviselője azt mondta, a külföldi cég mögött Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc emberei állnak.

A képviselő korábban már a hatósághoz fordult és feljelentést tett, a Nemzeti Adó és Vámhivatal pedig nyomozást is indított.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Százezrek tüntettek Franciaországban

Százezrek tüntettek Franciaországban

A rendőrség szerint 250 ezren, a szervezők szerint 640 ezren tüntettek szombaton Franciaországban, mintegy kétszáz városban a Nemzeti Tömörülés ellen meghirdetett megmozdulásokon.
A svájci válogatottat magasztalják a német lapok

A svájci válogatottat magasztalják a német lapok

A német napilapok megérdemeltnek és egyértelműnek nevezték azt a 3-1-es győzelmet, amelyet a svájci labdarúgó-válogatott aratott szombaton Kölnben a magyarok felett a németországi Európa-bajnokság A csoportjának első fordulójában.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!