2021. május 12.,
szerda, Pongrác napja

Nyíltan cigányozta a Jobbik ceglédi elnöke Koncz Zsófiát

2020. október 13., kedd 10:56

„Sose győznétek a cigányok nélkül, de hát ki honnan jött, úgy kapja a támogatást” – írta a néppártosodó Jobbik ceglédi elnöke.

A Mandiner helyi forrásai megerősítették azt, amit a minap Petri Ádám már leírt: a Jobbik a kampányban is végig cigányozta a Fidesz jelöltjét a személyes választói találkozások alkalmával. A PestiSárcok szúrta ki, hogy Horváth Gábor, a Jobbik ceglédi elnöke a borsodi bukta után közösségi oldalán keveredett irodalmi stílusúnak aligha mondható párbeszédbe a Nagykőrös Info nevű Facebook-oldal moderátorával. 

Horváth Gábor azt írta: 

„mától Borsod Washington mellé zárkózik olasz trikolórban. Sose győznétek a cigányok nélkül, de hát ki honnan jött, úgy kapja a támogatást”.

Ez teljesen egyértelmű célzás volt Koncz Zsófiára, hiszen róla köztudott, hogy 2017-től Magyarország washingtoni nagykövetségén dolgozott külpolitikai munkatársként. A második mondat pedig az elsőhöz kapcsolódva félreérthetetlen utalás arra, hogy a jobbikos politikus cigánynak tartja Koncz Zsófiát, aki csak a származása miatt, a cigányok segítségével győzhetett.

A ceglédi Jobbik-elnök pár órával később egy külön bejegyzést is szentelt a szerencsi buktának. Ebben gyakorlatilag megismételte rasszista téziseit: vagyis, hogy magyar ember csak akkor szavazott a Fideszre, ha a NER haszonélvezője. A többi támogató zöme pedig nyilván cigány volt. Tehát a Fidesz az a cigányok pártja – szűrhető le a következtetés a Jobbik fajelméletet hirdető politikusának szavaiból.

Mandiner