2023. 01. 30. Hétfő Martina, Gerda napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 06:50

Belföld

Nyíltan cigányozta a Jobbik ceglédi elnöke Koncz Zsófiát

„Sose győznétek a cigányok nélkül, de hát ki honnan jött, úgy kapja a támogatást” – írta a néppártosodó Jobbik ceglédi elnöke.

  • Nyíltan cigányozta a Jobbik ceglédi elnöke Koncz Zsófiát

A Mandiner helyi forrásai megerősítették azt, amit a minap Petri Ádám már leírt: a Jobbik a kampányban is végig cigányozta a Fidesz jelöltjét a személyes választói találkozások alkalmával. A PestiSárcok szúrta ki, hogy Horváth Gábor, a Jobbik ceglédi elnöke a borsodi bukta után közösségi oldalán keveredett irodalmi stílusúnak aligha mondható párbeszédbe a Nagykőrös Info nevű Facebook-oldal moderátorával. 

Horváth Gábor azt írta: 

„mától Borsod Washington mellé zárkózik olasz trikolórban. Sose győznétek a cigányok nélkül, de hát ki honnan jött, úgy kapja a támogatást”.

Ez teljesen egyértelmű célzás volt Koncz Zsófiára, hiszen róla köztudott, hogy 2017-től Magyarország washingtoni nagykövetségén dolgozott külpolitikai munkatársként. A második mondat pedig az elsőhöz kapcsolódva félreérthetetlen utalás arra, hogy a jobbikos politikus cigánynak tartja Koncz Zsófiát, aki csak a származása miatt, a cigányok segítségével győzhetett.

A ceglédi Jobbik-elnök pár órával később egy külön bejegyzést is szentelt a szerencsi buktának. Ebben gyakorlatilag megismételte rasszista téziseit: vagyis, hogy magyar ember csak akkor szavazott a Fideszre, ha a NER haszonélvezője. A többi támogató zöme pedig nyilván cigány volt. Tehát a Fidesz az a cigányok pártja – szűrhető le a következtetés a Jobbik fajelméletet hirdető politikusának szavaiból.

Mandiner

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Nyílt levelet írt Vona Gábor Dnyipro polgármesterének

Nyílt levelet írt Vona Gábor Dnyipro polgármesterének

„Miután kidühöngte magát, talán ön is érezte, ezzel jócskán túllőtt a célon” - fogalmazott a Jobbik volt elnöke. A visszavonult politikus felhívta Borisz Filatov figyelmét arra, hogy polgármesterként szavainak súlya van, amiért felelősséget kell vállalni.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!