2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Maros Zoltán animációsfilm-rendező portréfilmje 03:00

Belföld

Nyílt levélben fordultak az újbudai önkormányzathoz az óvodai pedofilbotrányban érintett szülők + videó

Az Index értesülései szerint a szülők nem bíznak a DK-s polgármester által vezetett belső vizsgálatban. Azt kérik: az óvodavezetőt addig ne helyezzék vissza vezetői munkakörébe, amíg a rendőrségi vizsgálat nem tisztázza szerepét az ügyben.

  • Nyílt levélben fordultak az újbudai önkormányzathoz az óvodai pedofilbotrányban érintett szülők + videó

A Fidesz-KDNP újbudai frakcióvezetője szerint továbbra sem a valós felelősöket keresi az önkormányzat. Szabó László szerint csupán látszatvizsgálatot folytatnak le, nehogy fény derüljön a saját felelősségükre.

Az újbudai Fidesz és az érintett szülők szerint ugyanis a DK-s polgármester vezette önkormányzat tisztában volt a Gazdagréti Szivárvány óvoda problémájával, az ott dolgozó pedofíliával gyanúsított pedagógia asszisztens ügyével. A szülők azt mondják, sokszor panaszt tettek, a baloldali kerületvezetés azonban állítja, nem is hallottak ilyesmiről.

Egyértelműen látszik azt hiszem az önkormányzat kommunikációjából, hogy mentegetni próbálja egyrészt az óvoda vezetőt, másrészt a saját bőrét ezen az egész ügyön. Ők hárítanak, elmondják, hogy itt senki nem tudott semmiről, nem is történt igazából semmi és ennek nincsen semmilyen felelőssége, nincsen senkinek ebben az ügyben. Persze volt egy ilyen ember, akivel megszüntettek mindenféle szerződést és ezzel itt lezártnak tekintik az ügyet – mondta Szabó László, a XI. kerületi Fidesz-KDNP frakció vezetője.

A szülők most nyílt levélben fordultak a kerületi vezetéshez: egyrészt nem bíznak a belső vizsgálat tárgyilagosságában, másrészt attól tartanak, hogy utána az óvodavezetőt visszahelyezhetik eredeti pozíciójába. Levelükben azt kérik, hogy mindaddig, amíg a rendőrségi vizsgálat egyértelműen nem tisztázza a szerepét az ügyben, ne mehessen az óvoda közelébe.

Egy válasz érkezett a szülőknek az alpolgármestertől miszerint idézőjelben próbálták őket megnyugtatni, hogy május közepéig az óvodavezető elment szabadságra, tehát addig nem megy vissza az óvodába. De kérdés az, hogy mi lesz utána, lehet-e ilyen körülmények között dolgozni, illetve, hogy járatják-e szívesen a szülők egy ilyen helyre a gyerekeiket a jövőben – hangsúlyozta Király Nóra, a FICSAK alapítója. 

Megkerestük Erhardt Attila óvodákért felelős alpolgármestert. Azt szerettük volna megtudni, hogy mi alapján küldték szabadságra az intézmény vezetőjét valamint, hogy elképzelhető-e, hogy valóban visszahelyeznék eredeti pozíciójába a belső vizsgálat után? Megkeresésünkre eddig nem válaszoltak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Moziklip + videó

Szélesvásznú történelem: Moziklip + videó

A Moziklip egy 1987-ben készült magyar zenés szkeccsfilm, amelyet Tímár Péter rendezett. A filmben 18 popzenei és újhullámos előadó mutatkozott be egy-egy klip erejéig. Vincze Lillát és a Varga Miklóst kérdeztük a Szélesvásznú történelemben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

 Menczer Tamás: önök ezt az országot egyszer már tönkretették + videó

Menczer Tamás: önök ezt az országot egyszer már tönkretették + videó

Önök ezt az országot egyszer már tönkretették - így reagált Menczer Tamás, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerdán Facebook-oldalán közzétett videóüzenetében arra, hogy Gyurcsány Ferenc felesége azt mondta: majd az ő kormánya visszaállítja Magyarországon a munka becsületét, majd ők tisztességes nyugdíjakat és béreket fizetnek.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!