2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Nyakalták a vb alatt a sört Budapesten

Literszám csapolják a söröket a labdarúgó-világbajnokság alatt Budapesten. A különböző helyszínek között jelentős a változás fogyasztásban és látogatottságban is.

Nagyüzem a sörcsapoknál, a labdarúgó-világbajnokság idején ez a legnépszerűbb ital. Főleg ott, ahol egyszerre több kivetítőn is nyomon követhetők a mérkőzések. A Margitszigeten egész nyáron üzemelő egyik terasz üzletvezetője úgy számol, a torna időszaka 20 százalékos növekedést hozott a bevételében. A forgalom hullámzó volt, előzetesen sokkal több külföldire számított, de inkább magyar vendégeik vannak. „A döntőre telt házunk van már, de egyébként érdekes, hogy az elején nagyobb volt az érdeklődés, főleg a csoportmeccseknél tapasztaltuk azt, hogy sokan a kisebb csapatok összecsapásaira is szívesebben foglaltak és kijöttek. Érdekes módon, ahogy jöttek a nyolcaddöntők, negyeddöntők, valamiért csappant az érdeklődés, egyértelmű, a döntő nagyon magas szinten vonzza ki az embereket” – mondta Pálfi Tamás, a Champs Sziget üzletvezetője.

Az egyik bevásárlóközpont vb-teraszán ezer korsó sört is kimérnek egy este, és legalább száz liter fröccs is elfogy. Ezen a helyszínen korábban is tartottak óriáskivetítős rendezvényt sportesemények alakalmával, de a brazíliai vb mindent visz. A szervezőknek egy plusz vendéglátóbódét is fel kellett állítani. „Amit kitűztünk, öt-hétszáz fős napi látogatószám, azt abszolút elértük, de azt tudni kell, hogy limitált szám, e fölé nem is tudnánk menni, ha akarnánk sem, illetve olyan szempontból is abszolút siker volt ez a dolog, hogy a vendéglátó visszajelzése alapján is nagyon jó forgalmú esemény volt ez” – mondta Prosits Attila, a Westend ügyvezető igazgatója.


A kitűzött nézőszámot a vb minden mérkőzése alatt elérték, és a német csapat jó szereplésének köszönhetően a sörfogyasztás a várakozásokat is felülmúlta. Egy hét alatt annyi sör fogyott, mint két éve az egész foci-Eb alatt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!