2024. 06. 17. Hétfő Laura, Alida napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Belföld

Novemberben jönnek az új hibrid autóbuszok

November elejétől áll forgalomba a 28 új, hibrid hajtású busz a fővárosban – jelentette be a nemzeti fejlesztési miniszter és a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója.

A csuklós buszok a belvárosban, az 5-ös, 7-es és 9-es busz vonalán közlekednek majd. Az új járművek 39 százalékkal kevesebb üzemanyagot fogyasztanak, a károsanyag-kibocsátásuk pedig akár felével kevesebb a hagyományos dízel buszokénál. A hárommilliárd forintból beszerzett autóbuszok mindegyike alacsonypadlós, légkondicionált, akadálymentes. Az utasteret tizenegy kamera figyeli.

A Lengyelországban gyártott buszokba a Rába és a Volvo együttműködésének köszönhetően magyar alkatrészeket is beépítenek. „Ezt a jövőépítést szolgálja a Rába és a Volvo közötti megállapodás, melynek egy jó példáját láthatjuk most. És ennek következtében 2015-ben huszonnyolc darab ilyen busz fog, fogalmazzunk így, munkába állni Budapest útjain” – mondta Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!