2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Belföld

Növelik a rendőrségi jelenlétet a bulinegyedben

A rendőrség és az adóhatóság is razziázik Budapest bulinegyedeiben. Az egyenruhások a kábítószer-kereskedőket célozták meg, a NAV munkatársai a szórakozóhelyek működését ellenőrzik. A DK-s Oláh Lajos kérdezte a belügyminisztert ezzel kapcsolatban. A tárcavezető válaszában a vizsgálatok elrendeléséről és folytatásáról biztosította az ellenzéki politikust.

  • Növelik a rendőrségi jelenlétet a bulinegyedben

„A rácsba kapaszkodnak, kocogtatják az üveget, úgyhogy ebbe a szobába nem lehet aludni” – mesélte egy asszony a Hír TV Panaszkönyv című műsorában, aki nem tudja használni lakása utcafronti szobáját a zaj miatt. Egy másik férfi pedig arról panaszkodott, hogy egyesek WC-nek használják a társasházuk udvarát.

„Az eltévedt turista, az egy. Az is csinál olyanokat, aminek nem biztos, hogy örül az ember, mert a vizelési és egyéb gondjait itt végzi el, de a jobb időkben azt szokták csinálni, hogy a prostituáltak, aki lehet, hogy szobáztatásban nyomja az ipart, egy perverz oknál fogva úgy érzi, hogy itt az udvaron a legjobb a kuncsafttal összebújni” – mesélte Takács Csaba.

Oláh Lajos DK-s parlamenti képviselő fordult a belügyminiszterhez kérdéssel a rengeteg panasszal kapcsolatban.

„Nem mehet ez így tovább. Nagyon sokszor jeleztük már, hogy valamit kellene lépni. Különösen akkor, hogyha látjuk ebből a hatalmas bevételből, ami ebből van az államnak. Mi azt kérjük, hogy ebből a bevételből adjon valamit vissza és próbáljon élhető állapotokat teremteni” – mondta az ellenzéki politikus.

A belügyminiszter válaszában felidézte, hogy éppen a hónap közepén razziázott a rendőrség arrafelé és fog is még.

„A Budapesti Rendőr-főkapitányság a 2019-ben is folytatja a tavalyi évben is megkezdett rendészeti és bűnügyi ellenőrzéseket Budapest bulinegyedében. Az ellenőrzéseket a Budapesti Rendőr-főkapitányság a társszervekkel végzi, amelyek célja a kábítószerekkel kapcsolatos bűncselekmények visszaszorítása” – nyilatkozta Csécsi Soma, a BRFK szóvivője.

A rendőrség razziáit váratlanul, míg az adóhatóság előre tudhatóan végzi majd. „A NAV a héten kiemelten ellenőrzi a vendéglátóhelyeket, a taxisokat és kiskereskedőket a főváros V., VI., VII. kerületében, azaz a belvárosi szakszán. A NAV munkatársai ilyenkor azt vizsgálják, hogy a vállalkozás megfelelően kiállította-e és átadta-e a vásárlóinak a számlát vagy nyugtát” – mondta Kis Péter András, a NAV szóvivője.

Az adóhatóság emellett ellenőrzi azt is, hogy megfelelően működnek-e az online pénztárgépek, a dolgozók be vannak-e jelentve.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Újabb feljelentés Magyar Péter ellen

Újabb feljelentés Magyar Péter ellen

Dúró Dórának a parlament folyosóján annyit mondott, kezét csókolom, de nem egyeztetett vele - így reagált Kocsis Máté az atv.hu-nak, miután Magyar Péter azt állította, hogy Kocsis és Dúró rendszeresen egyeztet.
Két óra alatt összegyűlt a szükséges számú aláírás + videó

Két óra alatt összegyűlt a szükséges számú aláírás + videó

Még délelőtt összegyűlt a szükséges számú aláírás Szentkirályi Alexandra főpolgármester-jelöltségéhez! - jelentette be Hidvéghi Balázs. A Fidesz főpolgármester-jelöltjének kampányfőnöke hozzátette: most összesítik az íveket, és délután le is adják azokat a Nemzeti Választási Irodában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!