2022. 12. 05. Hétfő Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Belföld

Novák Katalin: Világújdonság az szja-mentesség az édesanyák körében

A kormány a gyermekvállalás előtt állóknak és már gyermeket nevelőknek segítene a családvédelmi akciótervvel – mondta Novák Katalin a Hír TV Péntek 9 című műsorában. A család- és ifjúságügyért felelős államtitkár szerint a világon egyedülálló, az édesanyák személyi jövedelemadó-mentessége, de beszélt, az akcióterv többi pontjáról is. Novák Katalin Az hangsúlyozta: a fiatalok gyermekvállalását nem erőszakos sulykolással, hanem a lehetőségek megteremtésével kell segíteni.

  • Novák Katalin: Világújdonság az szja-mentesség az édesanyák körében

A családvédelmi akciótervvel a kormány azoknak igyekszik segíteni, akik gyermekvállalás előtt állnak, illetve azoknak, akik már gyermeket nevelnek, hogy minél könnyebb legyen Magyarországon felelős módon gyermeket vállalni – fejtette ki a Hír TV Péntek 9 című műsorában Novák Katalin.

A család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a hétpontos akcióterv pontjaira is kitért. Az egyik cél, hogy 2022-re az addigra felépülő bölcsődék helyben és olcsó segítséget tudjanak nyújtani a szülőknek. „Ne kelljen sokat utazni, és ne kelljen a pénztárcába mélyen nyúlni.”

Jövő év január elsejétől a nem nyugdíjas nagyszülő is otthon maradhat GYES-en a gyermekkel. „A személyi jövedelemadó-mentesség pedig egy világújdonság. Az, hogy minden olyan édesanya szja-kötelezettségét elengedjük, aki legalább négy gyermeket szült és felnevelt, ez nem létezik sehol” – mondta Novák Katalin.

A tovább négy pont már július elsején hatályba lép. „A babaváró támogatás egy teljesen újszerű eszköz, ott vannak az otthonteremtéshez kapcsolódó újdonságok, vagyis a bővülő csok, a hitelelengedés, valamint a kedvezményes nagycsaládos autóvásárlás” – sorolta az államtitkár.

Az államtitkár hangsúlyozta: „a demográfiai helyzet nem ad okot derűlátásra, de a fiatalok gyermekvállalását nem erőszakos sulykolással, hanem a lehetőségek megteremtésével kell segíteni”. Az államtitkár hozzátette: a partnerbankok megértették, hogy a közvetítő tevékenység révén értékes ügyfelekhez juthatnak, ám a fiataloknak nem árt alaposan tájékozódni, mielőtt a pénzügyekben döntést hoznak.

„Fontos, hogy senki ne hagyja, hogy olyan helyzetbe kényszerítsék, amibe nem kellene hogy legyen. A csokhoz nem muszáj hitelt felvenni, lehet, de nem muszáj. És ha kínálnak még más lehetőségeket, érdemes körbejárni. Legjobban a tudás vértez fel, nem bonyolultak a kormányrendeletek, elérhetőek, érdemes átböngészni, és mindenki pontosan tudja, hogy mi jár” – mondta.

Novák Katalin a nők 1848-1849-es forradalom és szabadságharcban betöltött szerepéről is beszélt, illetve a nők mai helyzetéről is szót ejtett.

Tekintse meg a teljes interjút:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Radar - Jótékony Mikulás

Radar - Jótékony Mikulás

Gianni és Ördög Nóra műsorvezetők, mikulásként és krampuszként lepték meg a gyerekeket az Ökomenikus Segélyszervezet miskolci intézményében.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!