2022. 10. 01. Szombat Malvin napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Bayer show 00:05

Belföld

Novák Katalin: A migráció nem megoldás

„Egész Európában csökkent a születési ráta, ez egy közös kihívás, amit le kell küzdenünk” – nyilatkozta Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter a Kurier osztrák lapnak.

  • Novák Katalin: A migráció nem megoldás

Mint mondta, a kormány célja a demográfiai hanyatlás megállítása és a családok jólétének növelése. Novák Katalin hangsúlyozta, mindenkinek a saját szabad döntése, szeretne-e házasodni, szeretne-e gyereket vállalni. „Hogy hogyan és kivel él valaki együtt, az a saját döntése. Célunk, hogy azokat a fiatalokat támogassuk, akik gyereket akarnak, hogy ne kelljen éveket várniuk, míg elegendő megtakarításuk lesz” – magyarázta.

A miniszter nyomatékosította továbbá azt is, hogy Magyarország számára a bevándorlás semmiképp sem jelent megoldást a demográfiai kihívásokra. Az interjúban szóba került a nők növekvő foglalkoztatottsági rátája, valamint az is, hogy „ha egy nő vagy egy férfi Magyarországon otthon szeretne maradni gyermekével, akkor erre van lehetősége”.

 

Magyar Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!