2024. 05. 08. Szerda Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Bayer show 22:40

Belföld

Novák Katalin: 15 millió magyar erejét hoztam el Kárpátaljára

"Békesség Nektek". A kereszténység legősibb köszöntésével szólt a hívekhez a magyar államfő a beregszászi római katolikus templomban. Novák Katalin beszédben hangsúlyozta: számíthatnak a magyarokra a megtámadottak. A köztársasági elnök beregszászi látogatása után, Kijevbe utazik majd, ahol találkozik Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel.

  • Novák Katalin: 15 millió magyar erejét hoztam el Kárpátaljára

Beregsuránynál lépte át a magyar köztársasági elnök konvoja a magyar-ukrán határt. Novák Katalint a kárpátaljai megyei vezetők delegációja fogadta, ahol egyeztetéseket folytattak.

"Békesség nektek!"

A kereszténység legősibb köszöntésével szólt a hívekhez a magyar államfő a beregszászi római katolikus templomban.

"Hálás vagyok érte, hogy végre elhárultak az akadályok és ismét itt lehetek önökkel Kárpátalján. Végre ismét személyesen hozhatom el önöknek az anyaországiak szeretetét, aggodalmát, üzenetét" - így szólt a helyiekhez a köztársasági elnök.

15 millió magyar ereje

Novák Katalin a beszédben hangsúlyozta: számíthatnak a magyarokra a megtámadottak és a bajban lévők. Hozzátette, hogy 15 millió magyar ember erejét hozta el Kárpátaljára. Novák Katalin ezt követően megkoszorúzta Szent István szobrát.

A beregszászi látogatásával egyébként nem ér véget a köztársasági elnök ukrajnai útja, merthogy ezt követően Kijevbe utazik majd, ahol találkozik Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel. A tárgyalásaik középpontjában természetesen a béke szorgalmazása áll majd. A Magyar Köztársaság elnöke ellátogat majd Bucsára is, az útján vele tart Lehel László, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója is.

Lehel László elmondta, hogy a magyar kormányzati segítségnyújtásnak kiemelt pontja Kijev megye. Hozzátette: ott már az újjáépítési szakaszról beszélhetünk.

A szervezet elnök-igazgatója hangsúlyozta: a Bucsai és Borogyankai kistérségben is erősen jelen vannak, ez volt az a terület, amit a háború első szakaszában leromboltak.

Borítókép: MTI/Nemes János

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!