2021. július 28.,
szerda, Szabolcs napja

Novák Előd: A Mi Hazánk kész megakadályozni a fővárosban kihelyezett új parkolóórák használatát

MTI

2019. július 28., vasárnap 17:43

A Mi Hazánk Mozgalom felszólítja a fővárosi és a XI. kerületi önkormányzatot, hogy a napokban kihelyezett új parkolóórákat hagyja lezárt állapotban, különben a párt a polgári engedetlenség eszközéhez nyúlva megakadályozza a használatukat - közölte a párt alelnöke vasárnap Budapesten tartott sajtótájékoztatón.

Novák Előd azt mondta, nem tűrik, hogy a fővárosi és a XI. kerületi önkormányzat "sunyi eljárásban" 1356 új parkolóhely fizetőssé tételével bővíti a "hivatalosan is veszteségesnek nyilvánított parkolási maffiát".

Az intézkedéssel a Bartók Béla úton, a Műegyetem rakpart teljes részén, a Fehérvári úton, a Bocskai út jelentős részén és a Villányi úton fizetős lesz a parkolás - ismertette.

A XI. kerületi önkormányzat honlapján korábban - elmondása szerint - elrejtve az volt olvasható, hogy ezeken a helyeken nyár végén teszik fizetőssé a parkolást, a már kihelyezett parkolóórákon viszont, filctollal feltüntetve, augusztus 1. szerepel.

Az alelnök úgy fogalmazott, elfogadhatatlan, hogy a parkolóhelyek fizetőssé tételét nem hirdették meg tisztességesen, a lakóknak a hivatalosnak tűnő, filctollal felírt augusztus 1-jei dátumból kell értesülniük a változásról.

Novák Előd elfogadhatatlannak nevezte továbbá azt is, hogy az önkormányzati választások előtt ilyen, hosszú távú döntéseket hoznak.

A Mi Hazánk bízik benne, hogy a választások olyan változást eredményeznek, amellyel véget vethetnek a "parkolási maffiának" - tette hozzá.

Kitért arra is, hogy bár tavaly 650 millió forint bevétel származott parkolásból, a XI. kerületi önkormányzatnak még így is több mint 100 millió forintot kellett költenie a rendszer fenntartására.

A parkolási maffiát nem bővíteni, hanem korlátozni kellene, az önkormányzatoknak pedig a lakosságot törvényileg megillető, szükséges mennyiségű parkolóhelyeket kellene építeniük - vélekedett.

Hozzáfűzte, a korábban ingyenes parkolóhelyek fizetőssé tétele nemcsak a gépkocsi-, hanem a lakáshasználatot is korlátozza, mivel este hat óra előtt csak korlátozással lehet vendéget fogadni, és nehéz helyzet elé állítja az albérletben élőket is.

MTI