2021. 09. 20. Hétfő Friderika napja
Jelenleg a TV-ben:

Sporthírek

Következik:

Magyarország élőben 08:30

Belföld

Nógrádi György: kőkemény ellenétek kerültek felszínre Münchenben

Mára az ISIS területei felszabadultak, és a terroristák elkezdtek visszaáramlani Európába. Nógrádi György a Hír TV Magyarország élőben című műsorában Földi-Kovács Andreának emlékeztetett, hogy rengeteg, osztrák, albán, brit, francia és német állampolgár harcolt a közel keleten, és bár a hatóságok szerint mintegy felük meghalt, a visszatérők egyértelműen terrorcselekményeket terveznek.

A nyugat eltérő módon reagál a kialakult helyzetre, melyet az amerikai csaptkivonás, Törökország és Oroszország aktivitása, a kurdok követelései teremtettek Szíriában: a dánok kijelentették, hogy azokat az ISIS katonákat, akik esetleg dán állampolgárok is, nem engedik vissza. Az oroszok kijelentették, hogy egyenesen agyonlövik azt, aki átlépi a határukat. A németek várják őket és átképzik, de felmerül a kérdés, hogy képzelik mindezt?

A müncheni biztonságpolitikai konferenciát eredetileg azért hozták létre, hogy mindenki ott legyen.  A fórum 10 éve működik, de az idein elhangzott az egyik résztvevő szájából, hogy a nemzetközi rendszernek vége. Nagyon kemény volt az egymásra mutogatás Nógrádi György szerint: a fő kérdés szerinte az INF szerződés felmondása után a rakétatelepítés kérdése. Európa fontolja Kína bevonását, de Kína ebben nem vesz részt. A nemzetközi rendszer keménnyé vált, kőkemény szembenállások vannak, ez mutatkozott meg Münchenben– mondta Nógrádi György.

Kiújult a fegyverkezési verseny, és a tömeges bevándorlás kapcsán Merkel pozíciói meggyengültek. Az új CDU-vezető, Annegret Kramp-Karrenbauer, azaz AKK Münchenben azt mondta, hogy az új egyes számú prioritás a Schengeni külső határok védelme - ez Orbán Viktor álláspontja 2015 óta - emlékeztetett Nógrádi György. Felvetette Törökország, Libanon és Jordánia kérdését is, miszerint a migránsokat tartsák ott, és Észak Afrikában is biztonságos államokat jelölt ki, ahonnan nem kívánnak átvenni migránsokat. A világ tehát úgy felbolydult, hogy csak az EU választások után leszünk képesek akár pár évre is előre látni– mondta Nógrádi György.

A teljes beszélgetés:

 

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Ma kezdődik a parlament őszi ülésszaka

Kövér László házelnöknek küldött törvényalkotási programban, összesen tizenhat törvényjavaslat szerepel. 2021. szeptember 20.

Több mint ezer határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 437, szombaton 246, vasárnap 343 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel. 2021. szeptember 20.

Óvodát adták át Nekézsenyben

Az új Borsod-Abaúj-Zemplén megyei óvoda 25 férőhelyes, most 16 kisgyermek jár ide. 2021. szeptember 19.

Legfrisebb híreink

Elhunyt Jeles Eszter zsoké

A 21 éves lány szeptember 5-én az Isztambulban rendezett Fegentri női amatőrlovas világbajnokságon szenvedett súlyos balesetet.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!