2021. 09. 16. Csütörtök Edit napja
Jelenleg a TV-ben:

Vetítő

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Nógrád legkisebb városában eltörölték a kommunális adót

Több mint ezer háztartás nem kell januártól kommunális adót fizetni Rétságon.

„Nagyon örülök, hogy eltörölték ezt az adót, mert így több pénz marad a család zsebében. Nagyon szeretünk szórakozni, kirándulni, így több pénzt tudunk erre a célra fordítani” – nyilatkozta egy helybéli férfi.

A város önkormányzata biztos gazdasági működéssel indokolta a döntést.

„Minden egyes költségvetéskor, vagyis adómódosításkor kértem, hogy töröljük el. Mert a városban olyan adóbevétel van, olyan az adóerő-képességünk, hogy ezt nyugodtan megengedheti a város magának. És akkor most, hála Istennek, 2018 év végén sikerült a képviselő-testületet erre rábírni. Annak gyanánt, hogy két nagy cég fog idejönni, és meg fog duplázódni az építményadónk, és az iparűzési adónk is igen erős lesz. Ezért én azt mondom, hogy köszönet a Rétságra települő vállalkozóknak, cégeknek, hogy ezt meg tudjuk engedni magunknak, hogy a kommunális adót eltöröljük” – emelte ki Hegedűs Ferenc polgármester.

A város önkormányzata már az elmúlt 7 évben is átvállalta egy részét a családok költségeinek. 2011 óta 28 ezer forint lett volna a szemétszállítási díjat is tartalmazó kommunális adó mértéke, de abból csak 8500 forintot kellett kifizetniük a lakosoknak évente.

Rétság Nógrád megye legkisebb városa, egyben az egyetlen járás, aminek nem csökken, hanem növekszik a lakossága.

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

A Jobbik elnöke ribilliónak nevezte a 2006-os drámai eseményeket

Megdöbbenve állnak Jakab Péter kijelentése előtt a Jobbik korábbi tagjai. Novák Előd, a párt alapítója a Magyar Nemzetnek azt mondta: 2006-ot ribilliónak nevezni a magyar ellenállás megcsúfolása. 2021. szeptember 16.

Orbán Viktor: A Gyurcsány-korszak akar visszatérni

Megtartotta évadnyitó kihelyezett frakcióülését a Fidesz–KDNP-frakciószövetség. 2021. szeptember 16.

Jelentősen nőtt az elfogott határsértők száma

Emelkedik az afgán állampolgárok aránya, és egyre intenzívebbé válik az embercsempészek tevékenysége. 2021. szeptember 15.

Legfrisebb híreink

Mozaik: Modern és hatékony fogyás-program

A Mozaikban elmentünk egy fotókiállításra, az esti Bayer Leverkusen - Ferencváros Európa-liga mérkőzés kapcsán a helyszínről kapcsoltuk kollégánkat és eljött hozzánk a Játékszín igazgatója, Bank Tamás.

Műsorok

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.

Publi Cafe - ajánló

A hétköznaponként jelentkező Publi Cafe politológusok és publicisták segítségével vizsgálja politika és a média szerepét. 20 óra 5 perctől.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!