2021. 12. 08. Szerda Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk - Olvasunk a sorok között

Következik:

Híradó 22:00

Belföld

Nógrád legkisebb városában eltörölték a kommunális adót

Több mint ezer háztartás nem kell januártól kommunális adót fizetni Rétságon.

„Nagyon örülök, hogy eltörölték ezt az adót, mert így több pénz marad a család zsebében. Nagyon szeretünk szórakozni, kirándulni, így több pénzt tudunk erre a célra fordítani” – nyilatkozta egy helybéli férfi.

A város önkormányzata biztos gazdasági működéssel indokolta a döntést.

„Minden egyes költségvetéskor, vagyis adómódosításkor kértem, hogy töröljük el. Mert a városban olyan adóbevétel van, olyan az adóerő-képességünk, hogy ezt nyugodtan megengedheti a város magának. És akkor most, hála Istennek, 2018 év végén sikerült a képviselő-testületet erre rábírni. Annak gyanánt, hogy két nagy cég fog idejönni, és meg fog duplázódni az építményadónk, és az iparűzési adónk is igen erős lesz. Ezért én azt mondom, hogy köszönet a Rétságra települő vállalkozóknak, cégeknek, hogy ezt meg tudjuk engedni magunknak, hogy a kommunális adót eltöröljük” – emelte ki Hegedűs Ferenc polgármester.

A város önkormányzata már az elmúlt 7 évben is átvállalta egy részét a családok költségeinek. 2011 óta 28 ezer forint lett volna a szemétszállítási díjat is tartalmazó kommunális adó mértéke, de abból csak 8500 forintot kellett kifizetniük a lakosoknak évente.

Rétság Nógrád megye legkisebb városa, egyben az egyetlen járás, aminek nem csökken, hanem növekszik a lakossága.

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!