2023. 09. 24. Vasárnap Gellért, Mercédesz napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Belföld

Nógrád legkisebb városában eltörölték a kommunális adót

  • Nógrád legkisebb városában eltörölték a kommunális adót

Több mint ezer háztartás nem kell januártól kommunális adót fizetni Rétságon.

„Nagyon örülök, hogy eltörölték ezt az adót, mert így több pénz marad a család zsebében. Nagyon szeretünk szórakozni, kirándulni, így több pénzt tudunk erre a célra fordítani” – nyilatkozta egy helybéli férfi.

A város önkormányzata biztos gazdasági működéssel indokolta a döntést.

„Minden egyes költségvetéskor, vagyis adómódosításkor kértem, hogy töröljük el. Mert a városban olyan adóbevétel van, olyan az adóerő-képességünk, hogy ezt nyugodtan megengedheti a város magának. És akkor most, hála Istennek, 2018 év végén sikerült a képviselő-testületet erre rábírni. Annak gyanánt, hogy két nagy cég fog idejönni, és meg fog duplázódni az építményadónk, és az iparűzési adónk is igen erős lesz. Ezért én azt mondom, hogy köszönet a Rétságra települő vállalkozóknak, cégeknek, hogy ezt meg tudjuk engedni magunknak, hogy a kommunális adót eltöröljük” – emelte ki Hegedűs Ferenc polgármester.

A város önkormányzata már az elmúlt 7 évben is átvállalta egy részét a családok költségeinek. 2011 óta 28 ezer forint lett volna a szemétszállítási díjat is tartalmazó kommunális adó mértéke, de abból csak 8500 forintot kellett kifizetniük a lakosoknak évente.

Rétság Nógrád megye legkisebb városa, egyben az egyetlen járás, aminek nem csökken, hanem növekszik a lakossága.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Globál: Egynapos háborúban dőlt el Karabah sorsa

Globál: Egynapos háborúban dőlt el Karabah sorsa

Berobbant a lőporos hordó a Kaukázusban. Az ukrán háború tombolása közepette vitték dűlőre az azeriek régi történelmi konfliktusukat az örményekkel. A Globálban Vasa Lászlóval, a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatójával beszélgetünk a témáról.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Pécsi Pride: Aki nem ugrál, az büdös náci

Pécsi Pride: Aki nem ugrál, az büdös náci

Aki nem ugrál, az büdös náci, hej-hej – ez a rigmus a Pécsi Prideon hangzott el, a menetet vezető kamionról. Az alacsony érdeklődés mellett zajló eseményen négyen mondtak beszédet, köztük a holland nagykövet és a hirhedt Pankotai Lili, volt pécsi gimnazista is.
Keresztényként próbálja beállítani magát Gyurcsány Ferenc

Keresztényként próbálja beállítani magát Gyurcsány Ferenc

Keresztényként kívánja láttatni magát Gyurcsány Ferenc, holott pártja rendszeresen az egyházakat támadja. A DK vezetője már 2014-ben azzal fenyegetőzött, hogy ha kormányra kerül ellehetetleníti az egyházakat, de arról is tanúbizonyságot tett már, hogy a katolikus vallás alapjaival sincs tisztában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!