2024. 03. 02. Szombat Lujza napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Nő a katonák fizetése

A vártnál nagyobb béremelést kapnak a magyar katonák és bevezetik a honvédelmi alkalmazott kategóriát – jelentette be a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára. Németh Szilárd elmondta, hogy a hadseregnél dolgozó közalkalmazottakkal új szerződést kötnek és náluk is folyamatos lesz a bérfejlesztés.

  • Nő a katonák fizetése

Az új jogállás 39 ezer forinttól 74 ezer forintig terjedő fizetésemelést jelent havonta. Az államtitkár szerint a honvédség a magyar emberek biztonságának és az ország önállóságának a biztosítéka, ezért is kerülhet sor a katonák béremelésére.

„Egy 7,4%-os illetményemelés fogja a katonákat érinteni, ami ugye 2,4%-val magasabb, mint amit eredetileg elterveztünk, hisz 5%-nak kellett volna következnie – mondta Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára Ez átlagos amiről beszéltem, és ez átlagosan 30 ezer forintos havi illetménynövekedést fog hozni a magyar honvédség katonáinál.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!