2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Nő a hajléktalanszállások száma Miskolcon

35 új férőhellyel bővült a Magyar Vöröskereszt Borsod Megyei szervezetének időszakos menedékhelye. A miskolci hajléktalanellátó központ hálótermekkel, akadálymentesített mosdóval és lifttel várja a téli krízisidőszakban fedél nélkül maradtakat. A fejlesztés a város alpolgármestere szerint az aktuális jogszabálymódosítás miatt is fontos, mert alternatívát ad azoknak, akik eddig az utcán éltek.

  • Nő a hajléktalanszállások száma Miskolcon

Hideg, kemény pad, te drága otthon, agyongyűrött kartonpapír világ: rövid műsorral készültek a gondozottak az ünnepélyes átadóra. A Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete az időszakos menedékhelyét újította fel.

Nagyon sokat segít azoknak az embereknek, akik netán nem fértek be a másik szállóra, és kulturált körülmények, tiszta helységben, ételt, ruhát, tisztálkodási lehetőséget tudnak biztosítani, különösen az éjszakai hideg időkben, amik beköszöntenek majd– mondta el tévénknek Hlebák Antal.

A hajléktalan ellátásban november elsején kezdődik el a krízisidőszak, ami a tavasz végéig tart. A 70 millió forintból felújított lakrészekben 35 férfit tudnak elhelyezni.

Most az időszakos férőhelyeink tudtak megújulni, energetikailag ez nagyon fontos megújulás volt. Emellett, ami szintén rendkívül fontos, hogy akadálymentessé vált az egész épület, így ez a szolgáltatási hely is, hiszen egy lift is beépítésre került, így akár kerekes székkel is tudunk fogadni klienseket. Illetve hát nyilvánvalóan a szociális helységek, tehát a mosdó fürdő is úgy kerül kialakításra, hogy azt mozgáskorlátozottak is igénybe vehetik. – nyilatkozta Grúbert Roland, a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj Zemplén Megyei Szervezetének megyei igazgatója.

Egészen biztos, hogy itt jobban kell, hogy érezze magát egy hajléktalan, mint egy aluljáróban – véli Breitenbach Géza a Magyar Vöröskereszt BAZ Megyei Szervezetének társadalmi elnöke.

A Vöröskereszt megyei elnöke a megnyitón az aktuális jogszabály változásra is utalt. Október 15-től ugyanis nem élhetnek az utcán a hajléktalanok. Miskolc alpolgármestere szerint meg kell találni az egyensúlyt a közterületek védelme és az elesettek támogatása között.

Amikor azt mondjuk egyfelől, amit mondanunk kell, mert a törvény erre minket kötelez, hogy közterületen tartózkodni életvitel szerűen nem lehet, és ezeket a közterületeket el kell hagyni, azoknak, akik életvitel szerűen ott tartózkodnak, egyidejűleg pedig azt tudjuk kínálni, és azt tudjuk mondani, hogy van hova jönni. Van, hova menni, van hol szállást kérni, van, hol segítséget kérni, és van, hol emberhez méltóan élni– mondta el Kiss János, Miskolc alpolgármestere. 

A Borsod Megyei Vöröskereszt Miskolcon közel háromszáz embernek biztosít szállást éjszaka, emellett nappali melegedőt, és utcai szolgálatot is működtet, így összesen félezer emberrel állnak kapcsolatban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!