2024. 10. 17. Csütörtök Hedvig napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Belföld

NMHH: Ismét külföldi társhatósághoz fordult a médiahatóság téves korhatári besorolás miatt

A joghatósággal rendelkező külföldi társhatósághoz fordult a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) egy horrorfilm korhatár-besorolásával kapcsolatban, miután a médiaszolgáltató által választott kategória nem felelt meg a magyar követelményeknek. A médiatanács október 15-i ülésén hatósági eljárás indítása mellett is döntött.

  • NMHH: Ismét külföldi társhatósághoz fordult a médiahatóság téves korhatári besorolás miatt

Az NMHH kommunikációs igazgatósága azt közölte csütörtökön az MTI-vel, hogy a román társhatósághoz fordultak a Moziverzumon szeptember 4-én 21 órai kezdettel sugárzott Annabelle 2 - A teremtés című film tizenöt éven aluliak számára nem ajánlott korhatár-besorolása miatt.

Az állampolgári bejelentés alapján induló hatósági vizsgálat megállapításai szerint ugyanis a műsorszám az erőszakos jelenetekre tekintettel a magyar szabályozás alapján - összhangban a Nemzeti Filmiroda (NFI) besorolásával a tizennyolc éven aluliak számára nem ajánlott kategóriába tartozik, ennek megfelelően a sugárzás időpontja sem felelt meg a hatályos törvényi rendelkezéseknek, mivel a filmet kizárólag 22 és 05 óra között lehetett volna bemutatni.

Eljárást indított a médiatanács az OXYGEN NETWORK Kft. ellen is a médiaszolgáltató által üzemeltetett Kazincbarcika 88,8 MHz helyi vételkörzetű, kereskedelmi jellegű, 88,8 Rádió 1 augusztus 5. és 11. közötti műsorhetén sugárzott műsorával kapcsolatban is, a vállalt műsorstruktúrának megfelelő műsor sugárzására vonatkozó kötelezettség vélelmezett megsértése miatt - írták.

A közlemény szerint a médiatanács elfogadta a médiaszakma önszabályozó etikai szervezeteinek - a Magyar Elektronikus Műsorszolgáltatók Egyesülete (MEME), a Magyar Lapkiadók Egyesülete (MLE), a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete (MTE) és az Önszabályozó Reklám Testület (ÖRT) - féléves beszámolóját is. A szervezetekkel 2024 áprilisában megújított támogatási szerződés értelmében az egyesületek félévente kötelesek beszámolni a médiatanácsnak az adott időszakban végzett munkájuk, illetve panaszkezelési gyakorlatuk eredményéről - tették hozzá.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Már nem meri nagy térre hívni híveit Magyar Péter

Már nem meri nagy térre hívni híveit Magyar Péter

A Magyar Nemzet információi szerint az október 23-i tiszás megemlékezés helyszínének kiválasztásakor a fő szempont az volt – okulva a köztelevíziónál tartott tüntetés kudarcából –, hogy a kevés ember is soknak tűnjön.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!