2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Belföld

Nincsenek válaszok a hídpénzmutyival kapcsolatban +videó

a nem lenne takargatnivalója Karácsony Gergelynek, beleegyezett volna a vizsgálóbizottság felállításába. Erről a főpolgármester kihívója beszélt. Brenner Koloman szerint Budapest első emberének újabb botránya súlyos kérdéseket vet fel.

  • Nincsenek válaszok a hídpénzmutyival kapcsolatban +videó

Kovács Péter a Fidesz Budapest, XVI. kerületi polgármestere: "Egyre világosabb mindenki számára, hogy a Lánchíd-felújítása azért lett drágább ötmilliárddal és csökkent negyedével a műszaki tartalom, mert pénz szivattyút működtettek."

A Lánchíd-botránytól volt hangos a fővárosi közgyűlés. A Fidesz 16. kerületi polgármestere lemondásra szólította fel Karácsony Gergelyt. Budapest első embere azonban azt állítja: nincs semmilyen botrány. 

Az ügysorozatban a legfőbb érintett is megszóltalt. Karácsony Gergely főpolgármester: "Én az elmúlt időszakban megéltem nagyon sok kamu ügyet, de azért ez szerintem a legkevésbé komolyan vehető. Ezt tudom mondani. Továbbá azt szeretném mondani polgármester úrnak, hogy Asszem, hogy 100 nap van még a választásokig. Az ön felvetését bízzuk a budapesti polgárokra. El fogják dönteni!"

Brenner Koloman, főpolgármester-jelölt, Jobbik-Konzervatívok így kommentált az Egyenes Beszédben: "Hogyha nincs takargatnivalója a főpolgármester úrnak, akkor bele kellett volna egyeznie az általam javasolt vizsgálóbizottságba. Itt van egy olyan ember, akinek majdnem egymilliárd forintnyi készpénz került Budapest fővárostól valahogyan a kezébe, és nem tudjuk, hogy ezzel az egymilliárd forintnyi készpénzzel mi történt."

Brenner Koloman még januárban javasolta azt, hogy egy vizsgálóbizottság tegyen pontot az ügy végére. Azonban a testület a mai napig nem alakult meg. A Jobbikos főpolgármester-jelölt rámutatott: súlyos kérdéseket vett fel a botrány.

"Szarok rá..." Karácsony Gergelynek nem ez az első botránya. Korábban a városháza eladásának ügyében már meghallgatta egy vizsgálóbizottság. Akkor alpári stílusban hárított el minden felelősséget magáról Budapest első embere.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Miközben Brüsszelben ujjal mutogatnak Magyarországra, hogy a jogállamiságot támadás éri, addig Budapesten nem tiltanak be semmilyen konferenciát, pedig az Európai Unió központjában a demokrácia szíve kellene, hogy dobogjon. Eva Vlaardingerbroek holland politikai kommentátorral, influenszerrel készített interjút Velkovics Vilmos a CPAC Hungray rendezvényén a Millenárison. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!