2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sajtóklub 19:10

Belföld

Nincsenek szocialista aggályok a megállapodással kapcsolatban

A szocialistáknak nincsenek aggályaik a hárompárti fővárosi önkormányzati választási megállapodással kapcsolatban. Ugyan az MSZP, a DK és az Együtt–PM egyeztetésein a párt új elnöke nem vett részt, Tóbiás József azt mondta: nem az ő, hanem a helyi közösségek dolga volt megállapodni.

Mesterházy Attila a szocialisták által rendezett kistarcsai kakaspörköltfőző fesztiválon ünnepelte az államalapítás évfordulóját. Az MSZP volt elnöke azonban sem a receptről, sem a baloldali pártok budapesti megállapodásáról nem akart nyilatkozni. „Gőgös elvtárs, elnökhelyettesünk, ő fog tudni ebben nyilatkozni, én ezeket nem kommentálom, ezt megfogadtam” – mondta Mesterházy Attila.

A szocialisták elnökhelyettesének nincsenek aggályai az MSZP, a DK és az Együtt–PM fővárosi együttműködésével kapcsolatban. Gőgös Zoltán szerint az sem probléma, hogy a párt első embere külföldön nyaralt, miközben az egyeztetések zajlottak.

– Sok kritika érte az országos pártvezetést, nevezetesen Tóbiás József elnök urat azért, mert ő külföldön tartózkodott, miközben Kunhalmi Ágnesnek olyan nagyágyúkkal kellett tárgyalnia, mint Szigetvári Viktor és Gyurcsány Ferenc.
– Nem olyan nagyágyúk ők. Nem az a lényeg. Az a lényeg, hogy nálunk a rendszer olyan, hogy ami helyi ügy, az helyben kell, hogy eldőljön. És az országos vezetésnek sem utasítási, sem egyetértési joga ezekben a kérdésekben nincs.

Tóbiás József sem tartja problémásnak, hogy az egyeztetések idején külföldön volt. Mint mondta, nem az ő, hanem a helyi közösségek dolga volt megállapodni. „Ez egy filozófiai kérdés, hogy ki hogyan gondolkodik arról, hogy hogyan kell megállapodni. Én ebben konzekvens kívánok maradni. Ahogyan az elmúlt két hónapban, csak megerősítem: az önkormányzatiság helyi közösségek helyi döntési kompetenciája” – vélekedett a szocialista elnök.

Bár a balliberális pártok között végül tizennégy kerületben megköttetett a fővárosi egyezség, a kampányban külön, kilenc kerületben pedig egymással szemben vesznek részt.

Karácsony: Kevés az esély, de azt meg kell ragadni

Elismerte Karácsony Gergely, hogy vidéken nincs esélye a baloldali kis pártoknak az önkormányzati választásokon. A PM társelnöke az ATV Reggeli Start című műsorában azt mondta: a fővárosban viszont elképzelhetőnek tartja, hogy a baloldali kis pártok több kerületben legyőzik a kormánypárt jelöltjeit. „Ahol lehet, ott készen állunk arra, hogy közösen induljunk, ahol úgy érezték, hogy valami más megoldást kell keresni, ott külön indulnak. Azért tegyük hozzá, remélem, hogy fog hozni sok helyen ellenzéki győzelmet, azért az ország jelentős részén viszonylag kevés esély van arra, hogy az ellenzék most megfordítsa a politikai széljárást” – mondta Karácsony Gergely.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!