2019. október 15.,
kedd, Teréz napja

Nincs országos pedagógushiány

MTI

2018. augusztus 23., csütörtök 10:40, frissítve: csütörtök 12:07

Nagyon sok módszertani tartalék van az oktatási rendszerben a Klik új vezetője szerint. Hajnal Gabriella a Magyar Hírlap csütörtöki számában megjelent interjújában többek közt arról beszélt, hogy fontos a jó gyakorlatok összegyűjtése és megismertetése.

Mint mondta, szeretnék elérni, hogy az iskolák megismerjék egymást. Beszélt arról, hogy milyen sikeresek a Komplex Instrukciós Program (KIP), de vannak nagyon jó egészségfejlesztési, mérés-értékelési és egyéb programok, amelyeket szélesebb körben kellene megismertetni.

Azokban a térségekben, intézményekben, ahol sok a hátrányos helyzetű gyerek, mindenütt megkezdődött a fejlesztés - mondta. 

A pedagógushiánnyal kapcsolatos kérdésre válaszolva megjegyezte, az elkövetkező hét évben biztosan nem várható, hogy a nyugdíjba vonulás miatt magasabb létszámban lenne szükség utánpótlásra. Nincs országos pedagógushiány.

Mint mondta, több száz iskolában zajlanak infrastrukturális és digitális fejlesztések, és folyik a tanuszoda-, tornaterem-, tanteremfejlesztési program is.