2024. 06. 16. Vasárnap Jusztin napja
Jelenleg a TV-ben:

EB Sporthírek

Következik:

Európai Híradó 12:30

Belföld

Niedermüllerék áron alul vertek dobra ingatlanokat

Pécs és Erzsébetváros balos vezetése közös minta alapján folytathatott korrupciógyanús ügyleteket. Ezeknek része volt az önkormányzati ingatlanok áron aluli dobra verése, vagy soron kívüli bérbeadása. A balliberális városvezetések saját holdudvarukról is gondoskodtak, például sokmilliós megbízásos szerződésekkel.

  • Niedermüllerék áron alul vertek dobra ingatlanokat

A baloldali városvezetés mindkét esetben ismerősöknek vagy családtagoknak utalt ki szociális bérlakásokat, továbbá játszott át ingatlanokat a saját köreinek, akiket sokmilliós, túlárazott megbízásokkal is kistafíroztak. A VII. kerületi visszaélésekre a magát Budapesti Prókátorként aposztrofáló erzsébetvárosi ügyvéd által a Facebookon megosztott, majd a profilja törlése után a lapunkhoz eljuttatott bizonyítékok alapján derült fény.

Így például arra, hogy a DK-s erzsébetvárosi önkormányzat két lakást is áron alul adhatott el a szintén Gyurcsány-párti Nagypál Anikónak.

A jelenleg az V. kerületben önkormányzati képviselőként tevékenykedő nő annak a Borka-Szász Tamásnak a felesége, aki egy áramlopási botrány miatt volt kénytelen távozni a VII. kerület képviselő-testületéből.

Nagypál nyílt pályázaton tett szert a két ingatlanra 2021 végén és 2022 elején, majd két hónapon, illetve fél éven belül magánszemélyeknek tovább is értékesítette az Akácfa utcai, 26 négyzetméteres és a Hernád utcai, 37 négyzetméteres lakást, feltehetően busás haszonnal. Az önkormányzat által a 2020-ban és 2021-ben eladott ingatlanok listája nem átlátható. Ebből az időszakból a legtöbb szerződés elérhetetlen, a hozzájuk tartozó link vagy nem létezik, vagy pedig az önkormányzat honlapjára vezet.

Egy másik ügyben pedig a Fővárosi Főügyészség a minap már nyomozni kezdett költségvetési csalás bűntett gyanújával. A VII. kerületi önkormányzat egyik cége egy 174 millió forintra rúgó megbízásos szerződést kötött a Hot-Home TTA Kft. nevű társasággal, amely 2020-ban alakult, s a bevétele alig kétmillió forint volt az első évben. 

A rákövetkező esztendőben – amikor a balos városvezetéstől a 174 milliós megbízást kapta – pedig már összesen 192 millió forint volt a bevételük, amiből 118 millió forintnyi profitot realizáltak. 

Utóbbi annak fényében rendkívül magas, hogy a szerződés – amelyet a Budapesti Prókátor juttatott el lapunkhoz – egy háztömb elbontásával bízta meg a Hot-Home TTA Kft.-t, mivel ilyen munkálatoknál a megbízási összegnek jóval kisebb hányadát teszi ki a marzs annál, mint amit a társaság ténylegesen bezsebelt. Minden bizonnyal nem véletlen, hogy az ügyletet nem tüntették fel az önkormányzat átláthatóságát biztosítani hivatott „Üvegzseb” oldalon.

teljes cikk a Magyar Nemzet honlapján olvasható.

Fotó: Magyar Nemzet / Lakatos Péter

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Hornung Ágnes: Családbarát intézkedések erősítik az apa-gyermek kapcsolatot

Hornung Ágnes: Családbarát intézkedések erősítik az apa-gyermek kapcsolatot

Magyarország kormánya számos intézkedéssel erősíti az apák szerepét a családokban, mivel aktív jelenlétük a gyermekek fejlődésére, érzelmi jólétére, valamint a családok harmonikus működésére is pozitívan hat - írta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!