2023. 09. 27. Szerda Adalbert napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 23:05

Belföld

Néző László: Ezer agyhalott - a Magyar Nemzet vezércikke

Néző László Magyar Nemzetben megjelent vezércikke.

  • Néző László: Ezer agyhalott - a Magyar Nemzet vezércikke

„Párbeszéd – egyszerűen senkik vagytok!” – így reagált az egyik kommentelő Szabó Tímeáék közösségi médiás kampányára, amelyben a párt a koronavírus-járvány alatt elhalálozott embereket felhasználva próbált újra kormányellenes hangulatot kelteni.

Az Ezer halott nevű kampány még a baloldalon is kiverte a biztosítékot néhány józanabbul gondolkodó szereplőnél. Tudjuk, a hazai baloldal mindenre képes a kormány áhított megbuktatására, lejáratására, de a halottakat is belevonni ebbe a politikai játszmába olyan aljasság, amely még tőlük is szokatlan. Itt van ez az említett Párbeszéd elnevezésű politikai sejtés; a matematikában – leegyszerűsítve – sejtésnek nevezzük azt az állítást, amelynek igazsága még nem bizonyított, de valószínű.

A Párbeszéd is pont ilyen, létezése egyelőre nem bizonyított, de valószínűleg van, egyszer majdnem ismertem valakit, akinek egy távoli ismerőse állítólag rájuk szavazott, de nem biztos. Szóval itt van ez a matematikailag és politikailag csak sejtés szintjén létező Párbeszéd és annak társelnöke, Szabó Tímea. A másik társelnöke egyébként az álmodó Karácsony Gergely, aki ugyan megígérte, hogy ő nem lesz pártvezető, de aztán máshogyan hozta az élet. Most azt ígéri, nem lesz újra miniszterelnök-jelölt, mert neki Budapesttel kell foglalkoznia. Kétségtelen, a rovarhotelekkel meg a sárga festékekkel évekig el lehet bíbelődni. Csak össze ne keverje őket. De ne aggódjunk, a haza fényre derül, Szabó Tímea készen áll mindenre, pártja őt jelöli kormányfőnek, amennyiben lesz arrafelé előválasztás.

Szóval Szabó Tímea. Remélem, a főpolgármester komolyan beszélt, mert, ahogy mondják, ez viccnek azért durva lenne. Ez ugyanis az a Szabó Tímea, aki a járvány kezdete óta a legócskább és leggátlástalanabb álhírekkel sikongatja teli a világot. Ő volt az, aki már tavasszal arról hazudozott, hogy az egész kerek világon nálunk halnak meg a legtöbben, miközben az unióban is kevés ország rendelkezett jobb halálozási statisztikával. Ő állt szinte először az MSZP-s kamuvideó mellé, lájkolta, terjesztette, felszólalt a parlamentben miatta, s mikor kiderült, hogy az egész egy ordas hazugság, mit tett? Bocsánatot kért vajon?

Nem biza, azóta is naponta ontja magából a rémületes féknyúzokat, s mint látjuk, újra a halottak miatt átkozza a kormányt. Mintha minden koronavírusos beteget Orbán Viktor ölne meg személyesen. Holott Magyarország még mindig jól áll a halálozások számában a járvány egészét tekintve, jobban, mint a nálunk gazdagabb uniós országok jelentős része. Igaz, az ilyen gátlástalan, egybites gondolkodású, agyhúgyköves baloldali politikusoknak az igazság sohasem számított. Persze egyetlen ember elvesztése is sok, de a járvány itt van velünk, világszerte, s nem a magyar kormány, de tudósok hadserege sem tud egyelőre mit kezdeni a vírussal.

Aki viszont politikusként a halottak miatt támadja a kormányt, annak nemcsak a lelke, de az elméje is sötét. Mert nem a kormánynak árt, nem őket hitelteleníti, hanem a magyar egészségügyet. Azokat az orvosokat, ápolókat és mindenkit, aki részt vesz a betegek gyógyításában, akik minden tiszteletet és elismerést megérdemelnek, akik mindent megtesznek, hogy a járványt a lehető legkevesebb áldozattal vészeljük át. Az ilyen ember nemcsak miniszterelnöknek nem való (mondjuk, nem is lesz belőle sohasem), de mezei politikusnak sem. A Párbeszéd tényleg senkik gyülekezete, és szót sem érdemelnének, ezt az egyet azonban nem engedhetjük. Tehát el a kezekkel a halottainktól, senki nem használhatja őket kampánycélokra! S habár a magyar egészségügy kivá­lóan teljesít, agyhalott politikusokat még ők is képtelenek meggyógyítani.

 

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk: Brüsszel megtiltaná, hogy magunk döntsünk  a sorsunkról

Vezércikk: Brüsszel megtiltaná, hogy magunk döntsünk a sorsunkról

Az Európai Unió intézményei vagyis az Európai Bizottság és az Európai Tanács egyre inkább birodalmi törekvéseket mutat, folyamatosan csökkenteni igyekszik a tagállamok szuverenitását. A kelet-európai országok viszont már megtapasztalták, milyen az, amikor egy központi bizottság és egy tanácsi (szovjet)unió irányít minket. A témában a Vezércikk vendégei is véleményt mondtak.
Milliárdos hitelt kap Lengyelország Washingtontól

Milliárdos hitelt kap Lengyelország Washingtontól

Lengyelország kétmilliárdos hitelt kap haderőfejlesztésre Amerikából, ez lehet a hallgatás ára hogy ne kritizálják Ukrajnát. Az USA közben azt kéri váltsák le a teljes ukrán legfelsőbb bíróságot. A stúdióban Nógrádi György biztonságpolitikai szakértővel beszélgettünk.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

300 millió a harkányi egészségügynek

300 millió a harkányi egészségügynek

300 millió forintos egészségügyi beruházást adtak át a Harkányi Termál Rehabilitációs Központban. A projekt, mely egy nagyobb fejlesztés utolsó része, a járóbeteg ellátást érinti.
Jövőt épít Hangony

Jövőt épít Hangony

15 férőhelyes, mini bölcsődével gazdagodott a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Hangony. Amellett, hogy a településen sok a kisgyermekes család, a munkahelyteremtés is fontos tényező volt a fejlesztés szempontjából.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!