2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Névre szóló ajándékot kaptak a gyerekek

250 hátrányos helyzetű gyermeknek adott névre szóló ajándékcsomagot a Katolikus Karitász. A meglepetés átadásában Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek segített. Országszerte több helyen is meleg ételt és forró teát osztottak a nélkülözőknek, a Vitézi Rendtől ruhát és karácsonyfát is kaptak a nehéz helyzetben lévő családok.

Izgatottan nézik a kisiskolások, mit rejt az ajándékos zacskó. Sokan kaptak könyvet, plüssmackót vagy társasjátékot. A Katolikus Karitász 250 hátrányos helyzetű kisgyermeknek állított össze ajándékcsomagot. Sok gyereknek ez az egyetlen zacskó jelenti a karácsonyi ajándékot.

A csomagok kiosztásában az esztergom-budapesti érsek is segített. „Az örömöt látni a gyerekek szemében, vagy azt látni, hogy ő is boldog karácsonyt kíván, esetleg hoz egy kis süteményt, ez nagyon megható és azt hiszem, már csak ezért is érdemes ezt évről évre megismételni” – mondta Erdő Péter.

A szalézi rend minden reggel, így az ünnepek alatt is tucatnyi gyermeket lát vendégül. „Hatodik éve fogadjuk azokat a gyerekeket, akik éhesen indulnának az iskolába, reggelente 40-en, 70-en jönnek, tízórait is kapnak, jókedvet kapnak, és ez nagy öröm számunkra” – mondta Ábrahám Béla szalézi tartományfőnök.

Az Örs vezér terén gőzölgő levest, forró teát, bejglit és palacsintát oszt a rászorulóknak a Vitézi Rend. Aki már jóllakott, ruhát és karácsonyfát is vihet magával. „Mi megértettük évekkel ezelőtt miniszterelnök úr azon szavait, hogy mindenkinek többet kell tennie, hogy ez az ország ebből a nehéz helyzetből kilábaljon. És mi azt gondoltuk vezetőtársaimmal, hogy a hagyományőrzés mellett karitatív tevékenységet is felvállalunk” – nyilatkozta Molnár-Gazsó János, a Vitézi Rend elnök-főkapitánya.


Székelykáposztáért és forró teáért álltak sorba a rászorulók az Ökumenikus Segélyszervezet sátoránál. Az ezer adag meleg étel egy óra alatt elfogyott vasárnap, így van, akinek már csak tejföl és kenyér jutott. Üres kézzel azonban senkit nem engedtek el az önkéntesek. „Ez az ételosztás-sorozatnak az ötödik napja, minden nap ezer adaggal készültünk. A mai napon fogyott el a leggyorsabban, és azt látjuk, hogy napról napra hosszabb a sor” – mondta Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója.

A meleg ebédet az adományvonalon összegyűlt pénzből finanszírozza a szervezet. A telefonálók az elmúlt három hétben 25 millió forintot gyűjtöttek a nélkülözőknek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!