2024. 09. 19. Csütörtök Vilhelmina napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Belföld

Neszmélyen az összefogás remek példáját látta a köztársasági elnök + videó

Az utolsó simítások zajlanak az árvíz elleni nyúlgát építésénél Neszmélyen, a Vízimolnár utcában. Dr. Sulyok Tamás, Magyarország köztársasági elnöke is kilátogatott a településre, hogy ellenőrizze az árvízi védekezést.

  • Neszmélyen az összefogás remek példáját látta a köztársasági elnök + videó

Több mint egy méter magas nyúlgátat építettek a katonák és a civilek közösen Neszmélyen a Vízimolnár utcában. Az árvízi védekezést szombaton kezdték a helyiek, akikhez hétfőn csatlakoztak a Magyar Honvédség katonái. A mintegy 90 ezer homokzsákból épített védvonal szerdára elkészült. Dr. Sulyok Tamás köztársasági elnök és Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő is kilátogatott ellenőrizni a védekezés állását.

– A Vízimolnár utcában volt az egyik feladata a katonáknak. Ötszáz méter hosszú nyúlgátat építettünk. Itt alapvetően a lakóházak, illetve a másik oldalon hétvégi házak találhatóak. A lezárt területen nincs már senki – mutatta a védekezésre épített védművet Tóth István ezredes, az MH. Klapka György 2. Páncélosdandár parancsnoka Dr. Sulyok Tamásnak szerdán reggel.

Az ezredes azt is elmondta, hogy ez a három nap egy remek példa volt az összefogásnak. A civilek töltötték a homokzsákokat, a katonák pedig építették a gátat. A köztársasági elnöknek arról is beszámoltak, hogy a védműveket harminc centis biztonsággal építették meg a várható tetőzéshez képest. A megszokottnál azonban kicsit lassabban fog elvonulni az ár.

Forrás: Kemma.hu

Fotó: Fajsz Péter / 24 Óra

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!