2024. 05. 29. Szerda Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Népszavazást kezdeményez az érdekvédelmi szervezet

Népszavazást kezdeményez a Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet annak érdekében, hogy végrehajtói feladatokat ezentúl csak közhivatalnokok láthassanak el.

Ezt a szervezet elnöke jelentette be a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. Falus Zsolt szerint a lépéssel akár évi százmilliárd forintot is megtakaríthatna a költségvetés.

– Nemcsak a végrehajtók vágnak zsebre évente 1-2 milliárd forintot, hanem a közjegyzők díjazása is kirívó. Tudni kell, hogy naponta egy közjegyző – hála a devizahiteles-krízisnek – naponta 1-2 millió forintot tehet zsebre. Mi azt kezdeményezzük egy népszavazás keretében, hogy újra az 1949 utáni állapotok álljanak elő, azaz csak állami tisztviselőként lehessen ezeket az állásokat betölteni – mondta Falus Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyar Péterék sorkatonaságot akarnak

Magyar Péterék sorkatonaságot akarnak

Súlyos mondatok olvashatók a Magyar Péterhez tartozó Discord-csoport Sorkatonaság bevezetése című chatszobájában. A Magyar iránti szimpátiájáról ismert Szeretlek Magyarország portál úgy mutatta be ezt április 6-án, hogy „Magyar Péter aktivistáinak fő kommunikációs felülete”.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!