2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 03:00

Belföld

Nemzeti Pedagógus Kar: Az egészségvédelem elsődleges az érettségi lebonyolításában

Az egészség védelme az elsődleges szempont az érettségi lebonyolításában, ezért a vizsga módját és időpontját a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzsnek kell meghatároznia - mondta a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke kedden a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

  • Nemzeti Pedagógus Kar: Az egészségvédelem elsődleges az érettségi lebonyolításában

Horváth Péter közölte: a jelenlegi elképzelés szerint csak az írásbeli vizsgákat tartanák meg, de még sok nyitott kérdés van ezzel kapcsolatban is. Például, hogy mi történik akkor, ha valaki nem tudja teljesíteni a feltételeket, ha betegség miatt nem tud részt venni az írásbelin, valamint vannak olyan tantárgyak is, amelyeknél nincs írásbeli vizsga - sorolta.

Van olyan javaslat is, hogy azok a diákok, akik idén nem szeretnének felsőoktatásba jelentkezni, kapjanak megajánlott jegyet - tette hozzá.

Az elnök az érettségit szervező igazgatóktól azt kéri, gondolják át, hogyan tudják a beléptetést a lehető legkevesebb érintkezéssel megoldani, valamint biztosítsák a gyermekeknek és a pedagógusoknak a szükséges védőfelszereléseket az érettségi alatt.

A rektori konferencia támogatja az érettségiről szóló kormányzati javaslatot

 

A Magyar Rektori Konferencia (MRK) támogatja a koronavírus-járvány során létrejött kormányzati oktatásért felelős akciócsoport javaslatát az idei érettségi vizsgák lebonyolítására - közölte a testület kedden az MTI-vel.

 

Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár csütörtökön ismertette az akciócsoport javaslatát, amely szerint idén csak az írásbeli érettségi vizsgákat tartanák meg, a szóbeliket nem. Így felére csökkenthető a vizsgaesemények száma, és 14 nap alatt valamennyi lebonyolítható lenne - mondta, hozzátéve: a javaslatokról a kormány szerdán dönt.

Az MRK támogatja, hogy amint a járványügyi helyzet lehetővé teszi, a felvételiző diákok kezdjék meg az írásbeli érettségi vizsgákat, a szóbeliket pedig töröljék az idei rendes érettségi időszakában - írták közleményükben.

Kiemelték: az érettségi írásbelik megszervezése a felsőoktatási felvételi érdekében is fontos, ez a módszer objektívebb eredményeket hoz, mint az esetlegesen a korábbi év végi jegyekből képzett átlag.

Hozzátették: az érettségi vizsgák megszervezésekor kiemelten fontos ügyelni a diákok és a tanárok egészségének minél nagyobb fokú biztonságra.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Az idei európai parlamenti (EP) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a Fidesz kampánynyitó rendezvényén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!