2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Maros Zoltán animációsfilm-rendező portréfilmje 11:00

Belföld

Kijöttek a hivatalos adatok a nemzeti konzultációról

A nemzeti konzultáció eredményeinek összesítése alapján világosan látszik, hogy a magyar emberek kiálltak hazánk szuverenitása mellett, és elsöprő többségük mondott nemet arra, hogy az életünket alapvetően befolyásoló kérdésekben mások döntsenek helyettünk - jelent meg a kormany.hu oldalon összesítve a nemzeti konzultációra visszaküldött válaszok összesítéseként.

  • Kijöttek a hivatalos adatok a nemzeti konzultációról

Nézzük a száraz adatokat először: összesen 1.545.628 kérdőívet küldtek vissza, tehát több mint másfél millió magyar állampolgár gondolta úgy, hogy elmondja a véleményét - a pontos számokat a Magyarország kormánya oldalán lehet böngészni.

Összesen tizenegy kérdés volt a kérdőívben, és a most közzétett hivatalos adatokból az látszik, hogy a konzultációt kitöltők döntő része ugyanazt gondolja, mint a kormány.

A Brüsszelből érkező egyik fenyegetés volt, hogy az Európai Bizottság el akarja törölni a rezsicsökkentést. Erre a kérdésre például a válaszadók 98,82 százaléka mondta azt, hogy a rezsicsökkentést meg kell védeni mindenképpen, ami által a magyar családok átlagban 181 ezer forinttal kevesebbet költenek számlákra.

A magyar emberek túlnyomó többsége (válaszonként másfél-másfél millió ember) gondolja úgy, hogy a kamatstopot 2024-ben is tartani kell; az extraprofit adót nem szabad eltörölni illetve nem akarnak az emberek migránsgettókat látni Magyarországon.

Az Ukrajnával kapcsolatos kérdésekben is nagy egyetértés volt:

99 százalék gondolja úgy, hogy a háborút békésen kell megoldani, nem pedig fegyverküldéssel, pénzt pedig addig nem szabad küldeni a háborúban álló országnak, amíg Brüsszel nem fizeti ki a Magyarországot megillető forrásokat. Ugyanennyien ellenzik Ukrajna EU-csatlakozási szándékát is.

A legkisebb egyetértés is elég magas számokat hozott: "mindössze" 97,72 százalék gondolja azt, hogy a terrorfenyegetettség miatt Brüsszelnek be kellene fejeznie a palesztin szervezetek támogatását.

A gyermekvédelmi törvénnyel kapcsolatban a magyar emberek álláspontja is egyértelmű: több mint másfél millióan mondják azt, hogy a szabályozást tovább kell szigorítani.

A nemzeti konzultáció hivatalos adait  tudja böngészni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Ön szerint is le kell váltani a háborúpárti többséget Brüsszelben?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Balatonalmádi, a békés kikötő + videó

Balatonalmádi, a békés kikötő + videó

Balatonalmádiba le kell hívni az embereket, hiszen a város a tavalyi évhez hasonlóan idén is számos programmal készül. Fabó Péter Balatonalmádi polgármestee és Borsné Simon Györgyi képviselőjelölt volt a Napindító vendége. 
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!