2020. október 26.,
hétfő, Dömötör napja

Németh Zsolt: a magyar szuverenitás helyreállítását is jelentette a parlament létrejötte

MTI

2020. május 1., péntek 08:42

A magyar szuverenitás helyreállítását is jelentette a rendszerváltáskor a parlament létrejötte - mondta Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Az Országgyűlés szombaton ünnepi ülésnapon emlékezik arra, hogy harminc évvel ezelőtt tartotta alakuló ülését a rendszerváltás utáni első szabad választások eredményeként létrejött parlament.

Németh Zsolt elmondta: a jelenlegi Országgyűlésben hatan vannak, akik a parlament harminc évvel ezelőtti megalakulásakor is képviselők voltak. Köztük öten folyamatosan képviselők voltak.

A fideszes politikus azt mondta: a rendszerváltozás sikeres volt. Ez többek között annak köszönhető, hogy volt ehhez egy többé kevésbé egységes politikai akarat, egy társadalmi konszenzus.

Kiemelte: sajnálatosnak tartja, hogy a jelenlegi ellenzék nem tud elvonatkoztatni attól, hogy ellenzékben maradjon, így vélhetően nem tudnak egy közös politikai nyilatkozatot elfogadni a szabad Országgyűlés megalakulásáról, hogy egy nemzeti minimumot, közös alapot alakítsanak ki a politikai életen belül.

 

MTI