2024. 02. 24. Szombat Szökőnap napja
Jelenleg a TV-ben:

Elveszett illúziók

Következik:

Poltikai hobbista 21:25

Belföld

Németh Szilárd: Védjük meg közösen a rezsicsökkentést! + videó

A rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos azt kéri, hogy vegyenek részt minél többen a nemzeti konzultáción, védjük meg közösen "Európa legalacsonyabb rezsiszámláit".

  • Németh Szilárd: Védjük meg közösen a rezsicsökkentést! + videó

Németh Szilárd a Facebook-oldalára kedden feltöltött videós bejegyzésben arról beszélt, hogy az Európai Bizottság megtámadta a rezsicsökkentést: a "hazai baloldal és a brüsszeli bürokraták" arra akarják rávenni a magyar kormányt, hogy szüntesse azt meg.

A politikus úgy fogalmazott, az Európai Bizottság az energiatámogatási intézkedések fokozatos megszüntetését követeli, pedig a rezsicsökkentés havonta átlagosan 181 ezer forinttal csökkenti minden magyar háztartás energiaszámláját. "A rezsicsökkentés immár tíz éve védi a magyar családokat, ennek köszönhetően mi fizetjük Európa legolcsóbb, legkisebb energiaszámláit. Mi fizetünk a legkevesebbet a háztartási gázért, az áramért és a távhőért" - mondta Németh Szilárd, hozzátéve, hogy ezt a vívmányt az ukrajnai háború és az energiaválság kitörésekor is sikerült megőrizni. A kormány által létrehozott úgynevezett rezsivédelmi alap immár három éve biztosítja a rezsicsökkentés teljes fenntartását, és ezt a jövő évi költségvetésben is biztosítja - hangsúlyozta.

"Azt javaslom mindenkinek, védjük meg közösen a rezsicsökkentést, ne engedjük, hogy Brüsszel ránk erőszakolja az akaratát, töltsük ki minél többen a nemzeti szuverenitásunkról szóló nemzeti konzultációt" - mondta a kormánybiztos.

MTI 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Ukrán színekben vonultak, tüntettek Budapesten

Ukrán színekben vonultak, tüntettek Budapesten

A tüntetésen felszólalt többek között Karácsony Gergely, Tompos Márton, Cseh Katalin, Traski Viktor kárpátaljai magyar matematikus, Petrovszka Viktória, az Egység Ukrán Egyesület elnöke és Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!