2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Túlélve Bolíviát

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Németh Szilárd: Több pénz jut honvédelemre

Minden eddigi rekordot meghalad 2020-ban a biztonságra fordított összeg -így kommentálta a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, hogy jövőre 20 százalékkal több jut a honvédelemre.

  • Németh Szilárd: Több pénz jut honvédelemre

Németh Szilárd kiemelte: a 2020-as költségvetés fókuszában a családvédelmi akcióterv áll, ezért is hívják a "gyermeket nevelő magyar családok költségvetésének". A jövő évi büdzsé ugyanakkor jelentős gazdaságvédelmi akciótervet is tartalmaz, hogy minden eshetőségre felkészülve megőrizzék a magyar gazdaság eredményeit.

Németh Szilárd mindemellett rámutatott arra, hogy a gazdaság és családok további növekedésének alapja a biztonság. A magyar emberek, Magyarország biztonságát elsősorban a Magyar Honvédség kell, hogy garantálja - szögezte le az államtitkár, megjegyezve, Magyarország napjainkban Európa egyik legbiztonságosabb országa.

Ennek nyomán a 2020-as költségvetésben minden eddigi rekordot megdönt a biztonságra fordítható összeg. A honvédelmi költségvetés 103 milliárd forinttal, mintegy 20 százalékkal nő az ez évihez képest.

Németh Szilárd közölte: a 616 milliárd forintos honvédelmi költségvetésből folytatják a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési program megkezdett fejlesztéseit. Mint elmondta, a teljes keretből 216 milliárd forint jut a fejlesztésekre. Ez tartalmazza többek között a Gripenek költségeit, a további helikopter-beszerzéseket, a szárazföldi haderőnem fejlesztéseit, köztük harckocsik, vállról indítható páncéltörők beszerzését, továbbá a "digitális katona" program keretén belül további egyéni felszerelési fejlesztéseket - fejtette ki.

Az államtitkár bejelentette azt is, hogy nem csak a rendvédelmi, hanem a honvédelmi ágazatban is folytatódik a béremelés 2020-ban. Ennek részleteiről a kormány még a nyáron dönt - közölte Németh Szilárd, aki emlékeztetett: a magyar katonák illetménye 2019-re átlagosan 50 százalékkal emelkedett az elmúlt években.

Kitért arra is, hogy a nyáron "óriásira nőtt a Balkánon a forgalom". Az embercsempészek és a "Soros-féle álcivilek" rendszeresen tesztelik a magyar határokat. Magyarországon kétszeresére nőtt a "tesztüzem" - fogalmazott az államtitkár, aki elmondta, hetente több mint kétszáz embert fognak el a rendőrök és a katonák a magyar határokon.

Ezért is döntött úgy a kormány, hogy június elsejétől a katonák ismét részt vesznek a határvédelmi feladatokban - közölte Németh Szilárd.

Hír TV/MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!