2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Vezércikk 14:00

Belföld

Németh Szilárd: Tiszaújváros a bajban is számíthat a Magyar Honvédségre!

Tiszaújváros a bajban is számíthat a Magyar Honvédségre - jelentette ki a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei városban csütörtökön.

  • Németh Szilárd: Tiszaújváros a bajban is számíthat a Magyar Honvédségre!

Németh Szilárd a Tiszaújváros határában fekvő mobil lakópark fertőtlenítéséhez kapcsolódó sajtótájékoztatóján elmondta, a munkások által lakott telepen biológiai fertőtlenítést végzett a honvédség, a katonák mintegy nyolcórás munkával fertőtlenítették és vírusmentesítették a külső és belső felületeket, valamint a lakó- és szociális helyiségeket.

A területen harmincöt honvéd teljesített szolgálatot és minden olyan eszközt bevetettek, amellyel a biológiai mentesítés sikeres lehet ezen a fertőzött területen - ismertette az államtitkár. Németh Szilárd köszönetet mondott a mentesítésben részt vevő honvédek helytállásért és munkájáért, kiemelve, hogy önként vállalták ezt a munkát, csakúgy, mint a járvány első szakaszában a több mint ezer idősotthon fertőtlenítését is.

A sajtótájékoztatón hangsúlyozta, Magyarország "a koronavírus-járvány elleni küzdelem első szakaszát megnyerte", és ebben nélkülözhetetlen és kimagasló szerepe volt a honvédségnek.

"Nagyon sok feladatot láttak el a katonáink, az egyik legfontosabb feladat az idősotthonok fertőtlenítése és vírusmentesítése volt, és most itt, ezen a munkásszállón, ezen a telephelyen is ilyen feladatot látott el a Magyar Honvédség vegyvédelmi zászlóalja" - mondta, megjegyezve, ezt a biológiai mentesítő feladatot Magyarországon egyedül a honvédség tudja ellátni.

Németh Szilárd egyben megköszönte a karantén biztosítását ellátó rendőrök, tűzoltók és polgárőrök munkáját is.

Az államtitkár arra kérte a tiszaújvárosiakat, tartsák be a járványügyi szabályokat: hordjanak maszkot, alaposan mossák és fertőtlenítsék a kezüket, ha tüneteket észlelnek, maradjanak otthon és tartsák a 1,5-2 méteres védőtávolságot és ne látogassák a kórházakat, idősotthonokat. Így védhetik meg egymást és Tiszaújvárost a fertőzéssel szemben.

A Mol az MTI megkeresésére azt közölte, a honvédség és a vegyi elhárító egység csütörtök reggel nyolc órakor kezdte meg a fertőtlenítést a mobil lakópark területén.

Azt írták, a társaságot a tiszaújvárosi poliol-projektet vezető német Thyssenkrupp értesítette, hogy alvállalkozóinak munkatársai körében is nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma. A fertőzés tovább terjedésének megelőzésére a fővállalkozó Thyssenkrupp úgy döntött, hogy a teljes kivitelezői létszámot - mintegy kétezer embert - teszteli; jelenleg 245 embernek lett pozitív a tesztje. Őket a tesztelés időpontjától kezdve elkülönítették, karanténban vannak, és egyikük sem szorul kórházi kezelésre.

A közlemény szerint a hatósági járványügyi határozat megérkezéséig minden dolgozónak a szálláshelyén kell maradnia, az alvállalkozók a helyi hatóságok segítségével felügyelik, hogy munkavállalóik betartják-e a karantént. Tájékoztatásuk szerint a német cég alvállalkozóinak munkatársai között magyarok és külföldiek is vannak, utóbbiak nagy része uniós országból érkezett.

"A Mol a fővállalkozó Thyssenkruppal együtt a kialakult helyzetet folyamatosan nyomon követi, a további intézkedéseket ennek megfelelően, a hatóságokkal együttműködve teszi meg. A Mol eddig csaknem 600 teszttel segítette a Thyssenkrupp alvállalkozóinak folyamatos szűrését" - írta közleményében a cég.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Menczer Tamás: Megvan a 20.000 aláírás!

Menczer Tamás: Megvan a 20.000 aláírás!

Néhány óra alatt összegyűjtötte az európai parlamenti választáshoz szükséges húszezer aláírást a Fidesz–KDNP - jelentette be a kormánypártok kommunikációs igazgatója. Menczer Tamás azt mondta: a munkát folytatják, a cél, hogy minél több emberhez jussanak el.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A pécsi buszok járműcseréje bíróságon végződött + videó

A pécsi buszok járműcseréje bíróságon végződött + videó

Április 30-án hirdeti ki másodfokú határozatát a Pécsi Ítélőtábla, a buszos ügy néven ismert perben. A vádirat szerint az eredeti árnál 666 millió forinttal többért vett Pécs használt tömegközlekedési járműveket. Első fokon a vádlottakat felmentették.
Megvan Csire Zsuzsi temetésének időpontja

Megvan Csire Zsuzsi temetésének időpontja

A múlt hétfőn elhunyt Csire Zsuzsi, a szívbeteg debreceni lány. A tragédiát követően, pénteken az édesanyja a közösségi oldalán tette közzé, hogy mikor lesz a fiatal lány végső búcsúztatása - írja a haon.hu.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!