2024. 06. 16. Vasárnap Jusztin napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Napi aktuális 04:40

Belföld

Németh Szilárd: Nagy szükség van az önkéntes védelmi képességre

Németh Szilárd, a honvédelmi tárca államtitkár a 171 éve megvívott pákozdi diadalra is emlékezett a Fidesz-kongresszuson.

  • Németh Szilárd: Nagy szükség van az önkéntes védelmi képességre

Mi is azt valljuk, hogy az ütőképes honvédség megteremtésének a kulcsa a korszerű fegyverrendszerek hadrendbe állítása mellett a fiatalítás és az önkéntesség. 

Németh Szilárd szerint Gyurcsány Ferenc és Vadai Ágnes szándékos ámokfutása miatt 2010-re 17 tartalékos katonája volt az országnak, de napjainkra 8900-an döntöttek úgy, hogy civil életük megőrzése mellett fegyveresen is a haza szolgálatába kívánnak állni. 2026-ra ez a szám 20 ezer lesz. 

Nagy szükség van az önkéntes védelmi képességre, mert az Európát és hazánkat fenyegető kockáztat legnagyobb biztonsági kockázat a migráció és így a terrorizmus veszélye sem múlt el. 

Kifejtette: az európai politikai döntéshozók között még mindig többségben vannak a bevándorláspártiak, akik az embercsempészekkel és Soros álciviljeivel közösen mindent megtesznek, hogy bevándorlókkal árasszák el kontinensünket. A baloldali kormányok ezért nyitják meg a határokat, a kikötőket, és ezért akarják ismét a tagországokra erőszakolni a kötelező betelepítési kvótát.

Úgy fogalmazott: az ellenőrizetlen tömeges migráció és a terrorizmus kéz a kézben járnak, és teljesen elhibázott álmodozni" az európaiságtól irtózó, a kereszténységet megvető bevándorlók integrációjáról.

Hír TV - MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Szindbád + videó

Szélesvásznú történelem: Szindbád + videó

A Krúdy Gyula klasszikusát feldolgozó, 1971-ben készült Szindbád című magyar drámában a főbb szerepeket Latinovits Zoltán és Dajka Margit alakította. Az adásban Zavaros Eszter és Csatári Bence műsorvezetők a filmről Tóth Auguszta színművésszel és Berettyán Sándor színművésszel beszélgetett.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!