2024. 03. 04. Hétfő Kázmér napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:55

Belföld

Németh Szilárd: Egyértelmű amit letettünk az asztalra

A magyar határvadászok magas szinten látják el a feladatukat, 24 órán belül az összes honvéd a határon lesz, ha szükséges – mondta Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára csütörtökön a Magyarország élőben című műsorban a Hír TV-n.

  • Németh Szilárd: Egyértelmű amit letettünk az asztalra

A Honvédelmi Minisztérium államtitkára, hogy Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor – aki a napokban az EU-csúcson vett részt – már régen megtette a javaslatot a probléma megoldására.  „A magyar miniszterelnök másfél évvel ezelőtt világossá tette, hogy miről döntöttek a magyarok, azóta ezt alkotmányba is tettük” – nyilatkozta Németh.

Az államtitkár két nagyon fontos dolgot említett: az egyik, hogy Magyarországra nem lehet betelepíteni bevándorlókat; a másik, hogy Európa határait meg kell védeni a migránsoktól. Utóbbival kapcsolatban örömmel nyugtázta, hogy a magyar határvadászok nagyszerűen dolgoznak.

„A magyar határokon hazájukat szerető magyar rendőrök és határőrök dolgoznak, kiválóan látják a feladatukat. Ha szükséges, 24 órán belül az összes honvéd a határon lesz” – mondta Németh, aki úgy gondolja, a magyarok a szárazföldön, az olaszok a tengeren bizonyították be, hogy meg lehet védeni a határokat. „Azóta itt nincsenek próbálkozások. Egyértelmű amit letettünk az asztalra, csak a vak nem látja” – jelentette ki az államtitkár.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Radar - Mestermű egy cukrász kezéből + videó

Radar - Mestermű egy cukrász kezéből + videó

A magyarok ismét kiválóan teljesítettek a Stuttgarti Kulináris Olimpián, de csak egy volt közülük, aki maximális, 100 pontot kapott a versenyművére, tehát egyetlen zsűritag sem talált hibát benne.
Radar - 175 éves a szolnoki csata + videó

Radar - 175 éves a szolnoki csata + videó

Éppen 175 éve annak, hogy a magyar sereg a tavaszi hadjárat első győzelmét aratta a császári helyőrség felett. Idén 28-adszorra rendezték meg hagyományőrzők segítségével a szolnoki csatát.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!