2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Belföld

Németh Szilárd: Csak határozott fellépéssel lehet válaszolni a migránsok támadásaira

Egyre gyakoribbak és kifinomultabbak a támadások a magyar határon – mondta Németh Szilárd hétfőn az Ásotthalmon tartott sajtótájékoztatóján.

  • Németh Szilárd: Csak határozott fellépéssel lehet válaszolni a migránsok támadásaira

Egyre gyakoribbak és kifinomultabbak a támadások a magyar határon – mondta Németh Szilárd hétfőn az Ásotthalmon tartott sajtótájékoztatóján.

A Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára emlékeztetett: az ilyen támadásokkal szemben csak felkészülten, bátran és nagyon határozottan lehet fellépni. A határon szolgálatot teljesítő katonák is így jártak el múlt kedden Ásotthalom közelében, amikor egy tizenöt tagú csoport próbálta meg illegálisan átlépni a magyar–szerb határt.

– Közülük az egyik bűnöző migránst, valószínűleg az embercsempészek, azzal bízták meg, hogy egy nagy teljesítményű és nagy kiszerelésű gázspray-vel lefújja a határt őrző négy katonát

– mondta a politikus, aki rámutatott: a határsértő olyan gázspray-t használt, amilyet csak kommandósok vagy tömegoszlató rendőrök alkalmaznak, és nem lehet önvédelmi eszközként beszerezni.

Továbbá kifejtette, hogy az elmúlt időszakban többször is előfordult ilyen jellegű támadás. – Jellemzően 10-15 tagú csoportok érkeznek a határhoz, melyeket egy olyan ember kísér, aki azzal van megbízva, hogy elterelje a határvédők figyelmét, és kipróbálja, mi történik, ha agresszíven lépnek föl – magyarázta. Az államtitkár arra is rámutatott, hogy a híradásokból látható:

Európa-szerte egyre gyakoribbak az ilyen próbálkozások.

 Elhangzott, hogy ezen a hétvégén négyszáz határsértő ellen intézkedett a rendőrség és a honvédség. – Hetente ezer-ezerötszázan próbálják meg illegálisan átlépni a magyar határt, idén eddig 53 ezer esetben kellett emiatt fellépni – tette hozzá.

A sajtótájékoztatót követően Németh Szilárd a négy katonának helytállásuk elismeréseként emléklapot és jelvényt adott át.

Fotó: MTI/Rosta Tibor

MTI-Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!