2022. 07. 06. Szerda Csaba napja
Jelenleg a TV-ben:

Élet a türbe árnyékában

Következik:

Radar 04:00

Belföld

Németh Szilárd: Csak határozott fellépéssel lehet válaszolni a migránsok támadásaira

Egyre gyakoribbak és kifinomultabbak a támadások a magyar határon – mondta Németh Szilárd hétfőn az Ásotthalmon tartott sajtótájékoztatóján.

Egyre gyakoribbak és kifinomultabbak a támadások a magyar határon – mondta Németh Szilárd hétfőn az Ásotthalmon tartott sajtótájékoztatóján.

A Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára emlékeztetett: az ilyen támadásokkal szemben csak felkészülten, bátran és nagyon határozottan lehet fellépni. A határon szolgálatot teljesítő katonák is így jártak el múlt kedden Ásotthalom közelében, amikor egy tizenöt tagú csoport próbálta meg illegálisan átlépni a magyar–szerb határt.

– Közülük az egyik bűnöző migránst, valószínűleg az embercsempészek, azzal bízták meg, hogy egy nagy teljesítményű és nagy kiszerelésű gázspray-vel lefújja a határt őrző négy katonát

– mondta a politikus, aki rámutatott: a határsértő olyan gázspray-t használt, amilyet csak kommandósok vagy tömegoszlató rendőrök alkalmaznak, és nem lehet önvédelmi eszközként beszerezni.

Továbbá kifejtette, hogy az elmúlt időszakban többször is előfordult ilyen jellegű támadás. – Jellemzően 10-15 tagú csoportok érkeznek a határhoz, melyeket egy olyan ember kísér, aki azzal van megbízva, hogy elterelje a határvédők figyelmét, és kipróbálja, mi történik, ha agresszíven lépnek föl – magyarázta. Az államtitkár arra is rámutatott, hogy a híradásokból látható:

Európa-szerte egyre gyakoribbak az ilyen próbálkozások.

 Elhangzott, hogy ezen a hétvégén négyszáz határsértő ellen intézkedett a rendőrség és a honvédség. – Hetente ezer-ezerötszázan próbálják meg illegálisan átlépni a magyar határt, idén eddig 53 ezer esetben kellett emiatt fellépni – tette hozzá.

A sajtótájékoztatót követően Németh Szilárd a négy katonának helytállásuk elismeréseként emléklapot és jelvényt adott át.

Fotó: MTI/Rosta Tibor

MTI-Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!