2024. 07. 18. Csütörtök Frigyes napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Belföld

Németh Szilárd: A magyar érdekeket kell képviselni, a magyar érdekek az elsők + videó

A rezsicsökkentés megvédését hangsúlyozta Németh Szilárd kormánybiztos a Bayer Showban. Elmondta:amióta rezsicsökkentés van Magyarországon, a magyarok fizetik a legalacsonyabb gáz-, áram és távhőszámlákat. Hozzátette: Európában mindenhol emelték az árakat, de a rezsicsökkentés a magyarokat megvédte.

  • Németh Szilárd: A magyar érdekeket kell képviselni, a magyar érdekek az elsők + videó

Brüsszel meg akarja megszüntetni a rezsicsökkentést, mert akkor lehet szabadon nyomni a piaci árakat – jelentette ki Németh Szilárd a Bayer Showban. A kormány 2022-ben döntött arról, hogy fenntartják a rezsicsökkentést az átlagfogyasztás mértékéig. Míg Európában a villanyáram ára átlagosan kettő és fél szeresére nőtt, a háztartási gáz ára pedig három és félszeresére, a rezsicsökkentés megvédte a magyarokat.

És az elvtársak nem csak akkor képmutatók, nem csak akkor álságosak, nem csak akkor hazudnak, amikor arról beszélnek, hogy a rezsicsökkentés az árt, és az ő idejükben pedig ennek a sokszorosát fizették, nem csak ez a hazugság, hát ha ők szeretnének piaci árat fizetni, bárki átléphet! Bárki! Hát szabadon át lehet lépni! Melyik elvtárs jött a számlájával, hogy ő átlépett? – hangsúlyozta Németh Szilárd, majd hozzátette: a mostani helyzetben az a legfontosabb, hogy a magyar érdekeket megvédjék.

Mi világossá tettük: magyar érdeket kell képviselni, a magyar emberek az elsők Magyarországon, és a gáz, a villany, a távfűtés, az, hogy télen mindenki melegben legyen, mindenki tudjon mosni, főzni, az nem ideológiai duma kérdése, hanem az a valóság kérdése, az egy fizikális kérdés. Van gáz vagy nincs gáz? Ha van, meg tudjuk-e fizetni, vagy nem tudjuk megfizetni? Hozzáfér mindenki, vagy nem fér hozzá? – mondta Németh Szilárd, kormánybiztos.

Orbán Viktor miniszterelnök múlt pénteken jelentette be, hogy a kormány nemzeti konzultációt indít, mert sok olyan vitája van, alapvetően a brüsszeli intézményekkel, amely befolyásolja Magyarország gazdaságát és biztonságát. A konzultáció pedig lehetőséget ad nemet mondani a rezsicsökkentés brüsszeli eltörlési tervére is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Sulyok Tamás: Erősíteni kell a kétoldalú párbeszédet Szlovákiával

Sulyok Tamás: Erősíteni kell a kétoldalú párbeszédet Szlovákiával

A kétoldalú párbeszédet nem csak fent kell tartani, de erősíteni is kell ahhoz, hogy Magyarország és Szlovákia regionális és európai szinten is még inkább szolgálni tudja saját nemzeti és egyben a két ország stratégiai partnerségből fakadó érdekeit - mondta Sulyok Tamás köztársasági elnök csütörtökön a Peter Pellegrini szlovák államfővel tartott sajtótájékoztatóján Budapesten.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Eljárás indul a Rádió 1 Balázsék című műsorszámával szemben

Eljárás indul a Rádió 1 Balázsék című műsorszámával szemben

Ismét a kiskorúak védelmére vonatkozó törvényi rendelkezések megsértése miatt indul eljárás a Rádió 1 Balázsék című műsorszámával szemben - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága csütörtökön az MTI-vel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!