2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Ottó 22:35

Belföld

Német liberális lap dorongolta le Lengyelországot és Magyarországot

A Bertelsmann-csoport alapítványa különös megállapításra jutott a térség demokráciáját illetően, de a Kovács Zoltán által korábban felvázolt hátteret tekintve ez nem is olyan meglepő.

  • Német liberális lap dorongolta le Lengyelországot és Magyarországot

Még a választások nélküli Ukrajna is megelőzi Magyarországot a Bertelsmann-csoport alapítványának demokrácia-indexében – írja a Frankfurter Allgemeine Zeitung nyomtatott kiadása. A lap elemzője szerint az Európai Unió új tagállamai 2004 óta hatalmas fejlődésen mentek keresztül politikailag és gazdaságilag, egyedül Lengyelország és Magyarország képviselt vagy képvisel még mindig politikailag tekintélyelvű irányt.

Az Orbán Viktor vezette, 2010 óta hatalmon lévő Fidesz az ország uniós tagsága ellenére súlyosan rontotta a kezdetben jól működő magyarországi demokráciát – állítja Ralph M. Wrobel, aki szerint Brüsszel nyomása nélkül Lengyelország és Magyarország már teljesen autoriter államokká váltak volna.

A Bertelsmann Alapítvánnyal kapcsolatban azért érdemes megjegyezni, hogy a kétévente készülő rangsor országszakértők véleményén, azaz nem tényeken alapszik.

„A tíz »független magyarországi szakértőből« kilenc a Political Capitaltól érkezett. Attól a Political Capitaltól, amelyet egy volt SZDSZ-tag alapított, amely több százmillió forintos szerződéseket kapott a Gyurcsány- és a Bajnai-kormánytól kommunikációs tanácsadásra, és persze a támogatók között ott találjuk a Soros György vezette Nyílt Társadalom Alapítványokat" – hívta fel a figyelmet korábban Kovács Zoltán.

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár hozzátette, a Bertelsmann-csoport többek között az RTL tulajdonosa. Korábbi elemzésünkben rávilágítottunk, a csoport az Európa-pártiság mögé bújva szőtte be magát az uniós intézményekbe.

Forrás: Mandiner

Fotó: RTL Facebook-oldala

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Csörte - Politikai nézetkülönbségért halál jár?

Csörte - Politikai nézetkülönbségért halál jár?

Többször rálőttek a szlovák miniszterelnökre, a merénylet után több európai politikus is életveszélyes fenyegetést kapott. Hogy jutottunk el idáig? A közéletet érintő legfontosabb eseményekről ezúttal Gajdics Ottó, Boros Bánk Levente, Kukorelly Endre és Fodor Gábor vitázott.. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyar Jelen: Jobbikos káderek segítik Magyar Péter munkáját + videó

Magyar Jelen: Jobbikos káderek segítik Magyar Péter munkáját + videó

Az amerikai nagykövetséggel kapcsolatban álló jobbikos vezérkar beállt Magyar Péter mögé - írja a Magyar Jelen. A lap szerint az amerikai nagykövettel vacsorázó Gyöngyösi Márton a Jobbik teljes infrastruktúráját és használható embereit átirányította a Tisza Párt projektjéhez.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!