2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Belföld

Nemcsak folytatódik, hanem bővülésre is számítani lehet

Jövőre kibővíti a kormány a családi otthonteremtési kedvezményt, azaz a csokot – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságpolitikáért felelős államtitkára. Novák Katalin azt mondta, már a kétgyermekesek is felvehetnek kedvezményes, garantáltan 3 százalék alatti kamatozású hitel a csok mellé. A pénzügyminiszter pedig azt közölte, most készítik elő a vidéken élők otthonteremtési támogatásának eszközeit, a falusi csokot.

  • Nemcsak folytatódik, hanem bővülésre is számítani lehet

Három éve indult a családi otthonteremtési program, amellyel több mint 92 ezer családnak tudtak segíteni, emlékeztetett az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságpolitikáért felelős államtitkára szombati sajtótájékoztatóján. Novák Katalin azt mondta: jövőre 242 milliárd forint áll rendelkezésre az otthonteremtési programban, amelyet most kibővítettek.

 

„December elsejétől fel lehet venni a csok mellé a kétgyermekesek számára is egy maximum 10 millió forintos kamattámogatott hitelt, ez 25 éves futamidejű, garantáltan 3 százalék alatti kamatozású hitel. Ezzel párhuzamosan megemeltük a nagycsaládosoknak járó hitelnek az összegét, tehát megemeltük a nagycsaládosoknak járó hitelnek az összegét a csok mellé, tehát a korábbi 10 millió forinthoz képest annak a másfélszerese, 15 millió forint az a hozzáférhető összeg, amit hitel formájában, azaz kölcsön formájában felvehetnek, szintén 25 éves futamidőre, garantáltan 3 százalék kamatozás mellett” – hangsúlyozta. 

Végül ismét hangsúlyozta: mindenki számíthat arra, hogy 2019 is a családbarát kormányzásról szól, és folytatódik az otthonteremtési program.

Közben a pénzügyminiszter a köztévé egyik műsorában azt mondta: a csok bevezetése óta az épített lakások száma megduplázódott, a kiadott építési engedélyek száma pedig megháromszorozódott. „Arra is gondolunk, hogy az ország területi különbözőségeit megpróbálja kezelni a csok, hiszen olyan típusú, elsősorban az ötezer fő alatti településeken élőket akarjuk segíteni és támogatni, akik pont a vidék népesség megtartó erejét jelentik” – fogalmazott Varga Mihály.

A tárcavezető hozzátette: most készítik elő a vidéken élők otthonteremtési támogatásának eszközeit, így a falusi csokot.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szánthó Miklós: a békepárti és szuverenista erők összehozása a cél

Szánthó Miklós: a békepárti és szuverenista erők összehozása a cél

A Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) célja, hogy összehozza a békepárti és szuverenista erőket, mert ezek osztják a nyugat igazi civilizációs értékeit, az Isten-haza-család hármas egységét - mondta az eseményt szervező Alapjogokért Központ főigazgatója szerdán Budapesten.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!