2024. 06. 22. Szombat Paulina napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Belföld

Nemcsak besúgó volt, hanem a pofátlan piramisjáték egyik főszereplője is Magyar Péter pártjának alaptója

Újabb rendkívül kínos, sőt leginkább felháborító információk kerültek nyilvánosságra annak a pártnak az egyik alapítójáról, amelynek színeiben Magyar Péter elindul a június 9-i EP-választáson.

  • Nemcsak besúgó volt, hanem a pofátlan piramisjáték egyik főszereplője is Magyar Péter pártjának alaptója

Korábban a Magyar Nemzet írt arról, hogy a Tisza Párt alapítójának, Deák Boldizsárnak a neve Egerben és környékén közszájon forog, ugyanis Deák a Kádár-rezsimben az állambiztonsági szervek beépített ügynöke volt és jelentéseket is készített Sólyom fedőnéven.

Most pedig újabb rendkívül kínos ügyre derült fény, hiszen a Metropol megtudta, Deák Boldizsárnak nem kis szerepe volt az utóbbi évtizedek legnagyobb piramisjáték-botrányában. 

A lap közlése szerint Deák személyesen vagy feleségét maga elé tolva éveken át részt vett az 1200 embert megkárosító összesen 8 milliárdos piramisjátékban.

A Metropolhoz került bírósági dokumentumok és nyomozati vallomások alapján Deák szerepe az volt, hogy hamis ingatlan jelzálogot biztosítson a kicsalt pénzek „fedezeteként”. Így csalták lépre, tévesztették meg az áldozatokat.

Szándékosan kamuszerződéseket kötöttek velük, volt, hogy „elírták” a helyrajzi számot, de hamis aláírások is szerepelnek a bűnlajstromon. A károsultak szerint a Tisza Párt alapítója előre tudta, hogy ezek a fedezeti szerződések semmit sem érnek, hiszen egy törvénytelen ügylethez kapcsolódnak - írja a lap.

A csalók, hogy ily módon is megtévesszék áldozataikat, Budapest egyik legfontosabb pénzügyi irodaházában a Bankcenterben béreltek irodát, itt fogadták áldozataikat, itt tartottak „beetető” előadásokat. A Metropolnál jelentkező tanúk egybehangzóan állítják, hogy ezeken gyakran részt vett a Tisza-párt alapítója, Deák Boldizsár.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

Fotó: Metropol

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Ma tartják Budapesten a Pride felvonulást + videó

Ma tartják Budapesten a Pride felvonulást + videó

Ismét utcára vonulnak a melegek. Ma tartják Budapesten a Pride felvonulást, emiatt a közlekedés sok helyen leáll vagy lelassul. A Híradóban a helyszínről kapcsoltuk tudósítónkat Futó Boglárkát.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!