2023. 06. 09. Péntek Félix napja
Jelenleg a TV-ben:

A Sárga csikó nyomában

Következik:

Vezércikk 04:00

Belföld

Nemcsak a hőség, de a forgalom is nehézségeket okoz a Szigeten

  • Nemcsak a hőség, de a forgalom is nehézségeket okoz a Szigeten

Rengeteg változást okoz a Sziget Fesztivál az Óbudai sziget környékén és a főváros tömegközlekedésében. A bejáratnál, a K-híd környékén lezárások nehezítik a közlekedést. A Budapesti Közlekedési Központ több járata sűrűbben jár, a H5-ös HÉV pedig a rendezvény idején éjjelente is közlekedik. A nagykörúti villamosok és villamospótló buszok éjszaka gyakrabban járnak, nagyobb kapacitású járművek közlekednek a 901-es és a 918-as éjszakai vonalakon, emellett rendkívüli hajójáratok is indulnak az Óbudai-szigethez a Jászai Mari tértől.

A fesztivált naponta háromszáz rendőr biztosítja. A budapesti rendőrfőkapitány beszámolója szerint az esemény több szempontból is kiemelt feladatot jelent a rendőröknek, hiszen a többi közt rendészeti, bűnügyi és felderítői feladatokat is el kell látniuk. Bucsek Gábor arról is beszélt, hogy a terrorcselekmények megakadályozása érdekében kamerarendszer épült ki a területen, valamint gépkocsi behajtást megakadályozó rendszer is üzemel.

„Feladatuk a kollégáimnak két részből fog állni: egyrészt a külső biztosítás során kell olyan felderítő tevékenységet végezniük, amivel kvázi a terrorcselekmények megelőzését fogják végezni, másrészt pedig a belső biztosítás során kell olyan tevékenységet végrehajtaniuk, amivel a fesztivál területén történő erőszakos vagy vagyon elleni, illetve a kábítószerrel összefüggő cselekményeket fogják megelőzni, vagy amennyiben történik szabálysértés, akkor az elkövetőket megfogni” – közölte Bucsek Gábor.

Közben tovább tombol a kánikula: Budapestre és öt megyére másod- az ország többi részére pedig elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a hőség miatt. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a hőmérséklet délután 32 és 36 fok között alakulhat, a napi középhőmérséklet pedig 27 fok felett lehet.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Napindító - 80 éves Stefka István

Napindító - 80 éves Stefka István

Mintegy 50 éve újságíró, dolgozott a Magyar Televízió A Hét című műsorában is, műsorvezető, majd később főszerkesztő lett. Számtalan újságban írt és ír ma is. Ma 80 éves Stefka István.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!