2024. 06. 18. Kedd Arnold, Levente napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Komment 06:00

Belföld

Nem veszik kutyába a kutyákat

124 kutyán segítettek már a benzinkutakon elhelyezett chipleolvasók. Már 54 töltőállomáson található ingyenes mikrochip-leolvasó, mely segíti az elkóborolt állatok minél hamarabbi hazajutását. Viszont távolodva a főváros határától, egyre kevesebb eb van chippel ellátva, pedig a legtöbb vidéken csavarog el.

  • Nem veszik kutyába a kutyákat

A chip nélkül kutyákat nem egyszerű visszajuttatni eredeti gazdájához, jelzéssel ellátott állatokat viszont már 54 hazai benzinkutakon is be lehet azonosítani.

„A Mol gyakorlatilag a teljes töltőhálózatát tavaly kutyabaráttá tette, ami azt jelenti, hogy a házi kedvencek most már bejöhetnek a töltőállomás épületébe. Ezt fontosnak tartottuk tavaly. Nagyon sok kutatás mutatta, hogy főleg nyáron, amikor nagyon meleg van, akkor nagyon kockázatos és veszélyes az állatokat az autóban hagyni. Hiszen nagyon gyorsan felforrósodik a levegő” – mondta Apáti-Tóth Kata, a Mol kommunikációs igazgatója.

A Magyar Állatorvosi Kamara nyilvántartása alapján jelenleg Magyarországon körülbelül 1,5 millió mikrochippel rendelkező kutya él.

„Nálunk, Budapesten most már nagyon jók a számok. Lényegében nincs is olyan kutyus, ami nincs bechipezve. Azt gondolom, hogy az országban jó irányba haladunk” – mondja Olaszi Krisztián állatorvos.

Mióta vannak leolvasók a kutakon, már 124 elkóborolt kutyán tudtak segíteni. A Vigyél Haza Alapítvány egyébként létrehozott egy telefonos applikációt is, melyben fel lehet tölteni a talált állat fotóját, így a gazdája könnyebben megtalálhatja. Az alapítvány alkalmazásában a kijelölt chipleolvasó helyszínek is megtalálhatóak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk - Folytatódik Magyar Péter politikai szemfényvesztése + videó

Vezércikk - Folytatódik Magyar Péter politikai szemfényvesztése + videó

Korábbi ígéreteivel ellentétben - úgy tűnik - mégis EP-képviselő akar lenni Magyar Péter? A kérdésről látszólag megszavaztatja a támogatóit, a szavazásnál azonban csak a képviselői mandátum felvétele melletti érveket hozott fel. A témában a Vezércikk vendégei is véleményt mondtak.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Karácsony Gergely benyújtotta indítványát a Kúriának + videó

Karácsony Gergely benyújtotta indítványát a Kúriának + videó

A főpolgármester-választás megismétlését kéri Karácsony Gergely. Már be is nyújtotta a beadványt, annak ellenére, hogy pénteken a Nemzeti Választási Bizottság ismét az ő győzelmét állapította meg. Vitézy Dávid úgy reagált: áll az új voksolás elé.
Forró napok elé nézünk

Forró napok elé nézünk

A következő napokban beköszönt a kánikula, egyre perzselőbb lesz a napsütés, ezáltal pedig az UV-sugárzás is egyre extrémebb lesz - derül ki a HungaroMet Zrt. hétfő délutáni videójából.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!