2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Belföld

Nem veszik át bérletüket a kormánypárti képviselők

Nem veszik át az a városi parkolóbérleteket a szegedi Fidesz és a KDNP önkormányzati képviselői. A kormánypártok így tiltakoznak az ellen, hogy a szocialista városvezetés többszöri kérésre sem hozza nyilvánosságra, kik kaptak a százezer forintnál is drágább parkolóbérletekből. A Gyulai Járásbíróság első fokon elítélte Botka László munkatársait a parkolóbérletek osztogatása miatt.

  • Nem veszik át bérletüket a kormánypárti képviselők

Mózes Ervin főjegyzőt 8 hónap, Solymos László alpolgármestert 6 hónap, Botka László polgármester kabinetfőnökét pedig 10 hónap felfüggesztett börtönre ítélte az első fokú bíróság. A nem jogerős döntés szerint a szegedi városvezetők 41 millió forintos kárt okoztak az adófizetőknek azzal, hogy 300-nál több ingyenes parkolóbérletet osztottak szét. A kormánypártok addig nem veszik át az idei bérleteket, amíg nem tisztázott, kik kaptak ezekből a parkolóbérletekből.

„Az elmúlt időszakban a szocialistákhoz köthető médiumok lejáratókampányt folytattak a szegedi fideszes és KDNP-s képviselőkkel szemben. Úgy állították be, mintha mi tisztességtelenül használtuk volna fel a parkolóbérletet. Hogy ez a jövőben ne fordulhasson elő, erre ne adjunk lehetőséget a szocialistáknak, úgy döntöttünk, hogy a jövőben nem vesszük fel a parkolóbérletet” – mondta Mihálffy Béla, fideszes önkormányzati képviselő.

Volt olyan kedvezményezett, aki három parkolóbérletet is kapott – ezért szeretne tisztán látni az ügyben Bartók Csaba. A Fidesz szegedi elnöke felszólította a baloldali képviselőket, hogy hozzájuk hasonlóan ne vegyék át az idei bérleteiket.

„Szeretnénk, hogyha hasonló gesztusokat gyakorolnának a szocialista és a liberális képviselők is. És azt is szeretnénk természetesen elérni, hogy egyszer tiszta vizet öntsünk végre a pohárba, hogy 2008 után mutassák meg, hogy kik, milyen és mennyi parkolóbérletet kaptak. Szeretnénk látni azt a listát, ahol illetéktelenek az erre nem feljogosított emberek bérleteket kaptak” – mondta.

Szeged polgármestere több alkalommal is megvédte a parkolóbotrányba keveredett munkatársait a szegedi közgyűlésben.

„A legteljesebb mértékben kiállunk alpolgármester úr, főjegyző úr és a kabinetfőnök úr mellett, és szeretném biztosítani a szegedieket, hogy meg fogjuk védeni Szegedet a Fidesztől” – mondta Botka László.

A kormánypártok korábban hiába kezdeményeztek összeférhetetlenségi eljárást az első fokon felbujtásért elítélt szegedi alpolgármester ellen, a közgyűlés nem szavazta meg Solymos László visszahívását a posztjáról.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Az idei európai parlamenti (EP) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a Fidesz kampánynyitó rendezvényén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!