2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Nem válaszolt a főváros és a BKK arra, miért nem közlekednek az új CAF villamosok

Sem a fővárostól, sem a Budapesti Közlekedési Központtól nem érkezett válasz arra, hogy miért nem állítják forgalomba azt a 8, új CAF villamost, amely még tavaly érkezett Magyarországra. A Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója Híradónknak azt mondta, érthetetlen a késlekedés, hiszen nem tudni arról, hogy az új villamosok bármiben is különböznének az első 47 darabtól.

  • Nem válaszolt a főváros és a BKK arra, miért nem közlekednek az új CAF villamosok

Utasok szállnak fel az 1-es villamosra - ezen a vonalon jelenleg több mint egy tucat CAF szerelvény közlekedik. Az előző városvezetés még 2014-ben kötött szerződést a gyártóval, aki 47 villamost szállított Magyarországra. Két évvel ezelőtt a főváros újabb 26 járművet rendelt meg, ebből 8 darab érkezett meg tavaly nyáron.

Csakhogy ezek még azóta sem álltak forgalomba - értesült a Pesti Hírlap. A lap úgy fogalmazott: "a késlekedés mögött a gyártó és a BKK közötti huzavona állhat."

Az új CAF villamosok többek között az 1-es, az 50-es villamosvonalon javítanák a szolgáltatás színvonalát, és a budai fonódó hálózat vonalain, illetve a 3-62-es vonalcsoporton is közlekednének. Híradónk szerette volna megtudni a főváros vezetőitől, mi az oka késlekedésnek, de Tüttő Kata főpolgármester-helyettes azzal védekezett, hogy ez nem az ő feladatköre.

A Pesti Hírlap arról is írt: ráadásul, ha ezeket a villamosokat nem tudják időben forgalomba állítani, akár az uniós támogatás is elveszhet. A Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója azonban kitért a válasz elől, és a következő hétre ígért tájékoztatást.

Érthetetlen, hogy miért nem közlekednek az új villamosok

- jelentette ki Híradónknak a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója.

Vitézy Dávid hozzátette: az állami szervek sem kaptak arról hivatalos tájékoztatást, mi az oka a projekt csúszásának. 

 

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!