2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Túlélve Bolíviát

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Nem tudták bezárni a józsefvárosi piacot

Nem tudta bezáratni a MÁV a józsefvárosi piacot, mert a bérlők megakadályozták az átvételt. A vasúttársaság vissza akarja adni a területet a vagyonkezelőnek arra hivatkozva, hogy a szerződés felbontása utáni türelmi idő lejárt. A bérlő kft. viszont addig nem hajlandó távozni, amíg erre a bíróság nem kötelezi. Kocsis Máté, a kerület polgármestere júniusban kezdeményezte a piac bezárását, a terület kezelője ezt követően mondta fel a bérleti szerződést.

Rendőrök kíséretében próbálta bezáratni a Négy Tigris piacot a MÁV Zrt. A vasúttársaság haladéktalanul vissza akarja adni a nemzeti vagyonkezelőnek a területet, miután a felmondás utáni türelmi idő lejárt. A cég képviselői azonban nem tudtak bejutni a piacra, mert azt a bérlő társaság alkalmazottai és több árus megakadályozta.

„Szeretném kérdezni, hogy milyen alkalomból jönnének be a mi birtokunkban lévő területre. Mi a bírságon beadtunk egy keresetet, amely alapján szerződési vita áll fenn. Ez szerintem nem tartozni a rendőrségre, hanem egymás közötti dolog. Szerintünk jogellenes a felmondás” – jelentette ki Bálint György, a Komondor Kft. üzemeltetési igazgatója.

A vita az egyik konténerből kialakított irodában folytatódott, ahol jegyzőkönyvben is rögzítették, hogy a MÁV semmisnek tekinti a kft.-vel között korábbi bérleti szerződést. A kft. ezt vitatva nem hajlandó birtokba adni a területet a tulajdonosnak. Az árusok és az itt dolgozók sem tudják, hogy a következő napokban még kinyithatják-e üzleteiket.

A MÁV arra hivatkozva, hogy az áramot a piac a vasút területéről kapja, délután lekapcsolta a szolgáltatást. Az egyeztetést követően a piac több pontján rögzítették a víz- és áramóraállásokat. A MÁV szóvivője szerint a bérleti szerződés lejártával a közműveket is jogtalanul használják a területen, ezért kikapcsolják őket. „Egyelőre ma csak az áramot zártuk el, de tárgyalásokat kell folytatni a közművekkel kapcsolatosan, hiszen a víz elzárása nehezebb probléma, de tervezzük, hogy arra kényszerítsük a bérlőket, hogy mondják föl a szerződésüket a Komondor Kft.-vel” – mondta Sigulinszki Tibor, a MÁV Zrt. szóvivője.

„Tekintettel arra, hogy a felmondás érvényességét vitattuk, álláspontunk szerint a bérleti szerződés fennáll, és ebben a kérdésben a bíróság fog ítéletet hozni – közölte Szuromi András, a bérlő társaság jogi képviselője. – Nemcsak a bérléti szerződés érvényességét vitattuk, hanem ehhez szorosan kapcsolódnak a közüzemi szolgáltatási szerződések, tehát a MÁV a nyilvánosságnak adott tájékoztatása minden alapot nélkülöz. Fennállnak ezek a szerződések.”

A közművek ellenőrzése után a MÁV képviselői is bejelentették, ők is jogi lépések tesznek az ügyben. „Ezen a terülten belül nem tervezünk további lépést, de ez nem azt jelenti, hogy területen kívül sem – mondta Korsós Boglárka, a MÁV Zrt. vagyongazdálkodási és kezelési igazgatója. –  Megteszünk mindent annak érdekében, hogy egyrészt a jogos birtokunkba belépjünk, másrészt hogy érvényt tudjuk szerezni annak, hogy a MÁV Zrt. és Komondor Kft. között a közüzemi szerződések megszűntek.”

A piac bezárását Kocsis Máté, a kerület polgármestere júniusban kezdeményezte, a terület kezelője ezt követően mondta fel a bérleti szerződést.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Donald Trump üzenete a CPAC Hungary-n + videó

Donald Trump üzenete a CPAC Hungary-n + videó

Együtt küzdünk egy gigászi harcban, hogy felszabadítsuk nemzeteinket azon gonosz eők uralma alól, akik tönkre akarnak tenni minket - jelentette ki Donald Trump volt amerikai elnök, aki üzenetet küldött Budapestre, a CPAC Hungary elnevezésű rendezvényre. 
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!