2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

Belföld

Nem tudják már hol tárolni a halottakat Nagyszombatban

  • Nem tudják már hol tárolni a halottakat Nagyszombatban

Az összeomlás szélére került az egészségügyi rendszer Nagy-Britanniában, ahol a járvány halálos áldozatainak száma meghaladta a 80 ezret. A 9 millió lakosú Izraelben már 1 millió 700 ezer ember kapott védőoltást, míg a 450 milliós Európai Unióban kevesebb mint másfél millióan jutottak vakcinához. Eközben megjelent a koronavírus új mutációja Szlovákiában és Romániában is.

A brit uralkodó és férje is megkapta az új típusú koronavírus elleni oltást.

II. Erzsébet királynő áprilisban 95., míg Fülöp herceg júniusban 100. születésnapját ünnepli.

Az uralkodói pár a brit vakcina-lista második sürgősségi csoportjába tartozik az idősotthonok lakói és az ott dolgozók után.

Nagy-Britanniában már meghaladta a 80 ezret a járvány halálos áldozatainak száma. Az Egyesült Államok, Brazília, India és Mexikó után Angliában vesztették a legtöbben életüket a világon.

A napi új esetek száma is magas. Az elmúlt héten csaknem minden nap 60 ezer felett volt. Az egészségügyi rendszer az összeomlás szélére került.

A 67 milliós Nagy-Britanniában már másfél milliónál is több embert oltottak be.

A 66 milliós Franciaországban mindössze 80 ezren kapták meg az ellenszert.

A kezdeti lassúság okozta botrány után gyorsítanak a koronavírus elleni oltás folyamatán. Közintézményekben, tornatermekben oltási központokat nyitottak országszerte. Először az 50 éves vagy annál idősebb egészségügyi dolgozók és gondozók kapják meg a vakcinát.

Míg az Európai Unió 450 millió lakosa közül eddig másfél milliót oltottak be, addig a 9 milliós Izraelben már 1 millió 700 ezren kapták meg az ellenszert.

A zsidó állam kormányfőjét már a vakcina második adagjával is beoltották.

Miután Izraelben is megjelent a koronavírus új változata, a javuló járványügyi adatok ellenére szigorú zárlat lépett életbe pénteken. A 4 fertőzöttet karanténba helyezték.

A koronavírus fertőzőbb mutánsa Pozsonyban is felbukkant. Szlovákia két nagy járvány-gócpontjában, Nagymihályon és Nyitrán korábban már észlelték a kórokozó új variánsát, amely most elért a fővárosba is.

Szomszéduknál sok szempontból kritikus a helyzet. Nagyszombatban annyian haltak bele a Covid szövődményeibe, hogy már

nem tudják hol tárolni a holttesteket.

A szlovák kormányfő bejelentette: mivel az érvényben lévő országos lezárás nem hozta meg a kívánt eredményeket, újra esedékes lehet a lakosság tömeges tesztelése.

Romániában is megjelent új típusú koronavírustörzs. Az új változat ugyan sokkal fertőzőbb, de nem okoz súlyosabb megbetegedést.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!