2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 11:00

Belföld

Nem teljes az ellenzéki összefogás Erzsébetvárosban

A fővárosban is akadozik az ellenzéki összefogás. Erzsébetvárosban a Párbeszéd számára továbbra is a DK-s Niedermüller Péter a támogatható jelölt, akinek a börtön-viselt Hunvald György volt polgármester lehet az egyik riválisa. A Jobbik egyiküket sem támogatja, azt azonban még titkolják, hogy ki mögé állnak.

  • Nem teljes az ellenzéki összefogás Erzsébetvárosban

Bár az ellenzéki pártok szerint egyre több településen és fővárosi kerületben jön létre az összefogás, Budapest VII. kerületében a Jobbik mégsem állt be a DK-s Niedermüller Péter mögé. A párt országgyűlési képviselője kijelentette: a volt MSZP-s polgármester, Hunvald György sem alternatíva számukra.

"Azt látjuk, hogy a történelem színpadán leszerepelt arcok igyekeznek egy saját színházat kreálni, legalábbis elfoglalni a színpad minél nagyobb részét, én ezt nem érzem szerencsés útnak. Én ezt nem érzem a magyar jövendő útjának, én abban hiszek, hogy bizonyos ügyek mentén mint a kilakoltatások ügye, politikai szempontokon felülemelkedve, tudunk közös szakmai megoldásokat találni. Nem hiszem, hogy Hunvald György vagy Niedermüller Péter lesz az, aki elhozza ezt a magyar jövendőt"

- mondta a Jobbik országgyűlési képviselője, Z. Kárpát Dániel, aki híradónk kérdésére nem árulta el, hogy Niedermüller Péter miért nem támogatható jelölt számukra, de azt mondta: hamarosan tájékoztatást adnak a Jobbik erzsébetvárosi terveiről.

A Demokratikus Koalíció a múlt héten jelentette be, hogy a párt volt EP-képviselője, Niedermüller Péter lesz a közös erzsébetvárosi polgármester-jelölt.

Csakhogy egy nappal később kiderült, hogy a jogerősen elítélt Hunvald György is elindulhat a kerület vezetéséért. Közösségi oldalán írta meg, hogy kilép az MSZP-ből, és civilként folytatja a politizálást.

A Párbeszéd továbbra is támogatja Niedermüller Péter a VII. kerületben, akkor is, ha Hunvald György hivatalosan is bejelenti indulását.

"Az biztos, hogy az ellenzéki együttműködés mindenhol azokat a jelölteket keresi, akik hitelesen tudják képviselni a közösen kidolgozott programokat, tehát ha például egy átláthatóan, törvényességet, a jogállami működést mindenek felett fontosnak tartó ellenzéki önkormányzati program képviseletére keresünk megfelelő, alkalmas jelölteket, akkor nem biztos, hogy az Ön által említett személyben gondolkodunk, ez valóban így van"

- fogalmazott Tordai Bence.

Bár bizonyos lépéseivel nem értett egyet, de az tény, hogy Hunvald György több esetben is segített a főváros ügyeiben - jelentette ki a főpolgármester.

"Azt én nem mondom, hogy Hunvald György jelölését hivatalosan támogatnám, ha az én dolgom lenne, de azt senki ne várja tőlem, hogy Hunvaldnak neki fogok esni, mert azt nem teszem meg."

- mondta Tarlós István, aki arról is beszélt: hogy egyes főpolgármester-jelöltek nem a várospolitikát helyezik előtérbe a kampányukban. Ezekkel nem is vitázna, hiszen olyan vitának nincs értelme, amelyik nem a várost érintő kérdésekről szól.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!