2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Belföld

Nem tartja be kampányígéretét a főpolgármester

Eldőlt, hogy nem tartja be ígéretét a főpolgármester. A Népszava által ma megszellőztetett költségvetési tervezet szerint mégsem jut minden nyugdíjasnak a kampányban beígért 20 ezer forintos fűtéstámogatásból. A ma kiszivárogtatott költségvetési tervezetből kiderül, csak a leghátrányosabb helyzetű 20 ezer család kap különjuttatást.

  • Nem tartja be kampányígéretét a főpolgármester

Karácsony Gergely még tavaly, az önkormányzati választás előtt, az idősek világnapján tartott kampánybeszédében ígérte meg, hogy minden nyugdíjasnak 20 ezer forintos fűtéstámogatást ad:

Minden fűtési szezonban a nyugdíjasoknak és rászoruló nagycsaládosoknak fűtési szezononként húszezer forint támogatást fogunk nyújtani. Nem csak a választási évben, hanem minden évben. És nem könyöradományként, nem politikai alkuként, amelyben cserébe szavazatot kérünk, egyszerűen azért, mert hiszünk a szolidáris Budapestben, és azt gondoljuk, hogy a fővárosnak dolga az, hogy segítse az időskorú embereket.

Karácsony azonban mégsem tarja be a szavát - legalábbis a Népszava cikkéből erre lehet következtetni. A baloldali napilap pénteken írt a főváros költségvetési tervezetéről, amelyből az derül ki, hogy mégsem minden nyugdíjas, hanem csak a leghátrányosabb helyzetű 20 ezer család részesülhet ilyen juttatásban. A Fidesz fővárosi frakciója közleményben reagált. Azt írják: napról napra az derül ki számukra, hogy Karácsony Gergely a választási ígéreteit nem gondolta komolyan, a nyugdíjasoknak tett ígéretét sem teljesíti maradéktalanul. Ráadásául a fővárosi képviselőként a Népszavában olvashattak a Főváros 2020-as költségvetési adatairól, így nem értik, hogy ez az átlátható, demokratikus alapelveket és a Budapestért való együtt gondolkodást mennyiben segíti.

59 milliárd forint hitelt venne fel a Karácsony-féle városvezetés 2023-ig

A Népszavában megjelent tervezetből az is kiderül, 2023-ig 59 milliárd forint hitelt vetetne fel Budapesttel a Karácsony Gergely-féle városvezetés. A tervezet szerint a teljes költségvetés összege 415 milliárd forint, ami csaknem 30 milliárd forinttal több, mint 2019-ben volt. Ebből a város működtetésére csaknem 18 milliárd forinttal több megy el, mint az előző évben.

London bevándorláspárti polgármesterét tartja példaképének Karácsony Gergely

London bevándorláspárti, muszlim polgármesterét tartja példaképének Karácsony Gergely. Budapest főpolgármestere Facebook oldalán számolt be a találkozóról. Karácsony Gergely azt írta: „London fontos példa számunkra, hogy hogyan tehető élhetővé egy nagyváros.” A 2016 óta hivatalban lévő Sadiq Khan szerint a nagyvárosok velejárója a terror. Regnálása alatt elszabadult az erőszak Londonban és mindennapossá váltak a késes támadások. A Scotland Yard terrorellenes ügyosztályának parancsnoka szerint, a terrorfenyegetettség továbbra sem enyhül Nagy-Britanniában, amit bizonyít az elmúlt hetekben elkövetett több támadás is.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!