2021. 09. 24. Péntek Gellért, Mercédesz napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vetítő 02:00

Belföld

Nem támogatja a XXII. kerületi ellenzék a 100 Tagú Cigányzenekar befogadását

Nem támogatja a budafok-tétényi baloldal, hogy a XXII. kerület adjon új otthont az Erzsébetvárosból elüldözött Heti TV-nek és a 100 Tagú Cigányzenekarnak.

A városrész fideszes polgármestere szerint érthetetlen ez a hozzáállás, hiszen a kerület mindig is elkötelezetten kiállt a kulturális értékek mellett.

A Jobbik, a Momentum, a DK és a Közösség Dél-Budáért Egyesület képviselői sem támogatták, hogy az Erzsébetvárosból elüldözött Heti TV-nek és a világhírű 100 tagú cigányzenekarnak segítséget nyújtson a XXII. kerület.

Az együttes elnöke arról számolt be: először a sajtóból értesültek arról, hogy el kell hagyniuk a termet.

A polgármester elmondása szerint a helyi lakosok nagyon örülnek, hogy ilyen elismert zenészeknek fog otthont adni a budafok-tétényi művelődési központ.

Hiába írták alá a momentumos képviselők is a polgármesternek küldött levelet, a párt tagadja, hogy nem fogadnák szívesen az együttest.

Beke Farkas Nándor azonban kiemelte: a szóban forgó terem méretéből adódóan nem megfelelő egy ekkora zenekar számára, ezért Erzsébetváros felajánlását nem tudják elfogadni.

Mivel a XXII. kerületben a 17 képviselőből csak 7 politikus nem támogatta a javaslatot, így a 100 tagú Cigányzenekar költözéséről már meg is kezdődtek a megbeszélések. A Heti TV tulajdonosa is nagyon hálás a polgármester felajánlásáért, Breuer Péter azonban kiemelte: egy zsidó televíziónak a zsidó negyed közelében van a helye.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Adatgyűjtésre is használhatja az ellenzék az előválasztást

Akár büntetőjogi és hatósági következménye is lehet annak, ha az előválasztás adatkezelője nem tartja be a szabályokat - hangsúlyozta az Adatvédelmi Hatóság elnöke a Hír TV Napi Aktuális című műsorában. 2021. szeptember 23.

Halálos lakástűz Nagyatád külterületén

A nyolcvan négyzetméteres régi ház teljes terjedelmében égett. 2021. szeptember 23.

Újabb horrorvágóhidat leplezett le a NÉBIH

A helyszínen az ellenőrök gyomorforgató körülményeket tapasztaltak, az udvaron például rovarral szennyezett fagyasztott termékek is voltak. 2021. szeptember 23.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!