2020. július 9.,
csütörtök, Lukrécia napja

Nem sérült meg magyar katona Irakban

Hír TV

2020. január 8., szerda 18:51

Az iraki támaszpontokat ért támadásokban magyar katona nem sérült meg - jelentette be a Honvédelmi Minisztérium. A külgazdasági és külügyminiszter pedig azt közölte, folyamatosan figyelemmel követik a kialakult helyzetet. A honvédelmi és rendészeti bizottság tagjai holnap reggel kapnak tájékoztatást a magyar katonák helyzetéről.

Csaknem kétszáz magyar katona teljesít missziós szolgálatot az Irak területén található Erdbílben.

A közelben található támaszpontokat is támadás érte szerda éjszaka.

A kormány a honvédséggel, és a Honvédelmi Minisztériummal együtt teljes mértékben felkészült arra, hogy továbbra is szavatolja az iraki misszióban részt vevő magyar honvédek biztonságát - erről már a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára beszélt.

A rendkívüli helyzetre való tekintettel a honvédelmi és rendészeti bizottság összehívását kezdeményezte az MSZP egy közleményben. A párt ugyanis további tájékoztatást vár a magyar katonák biztonságával kapcsolatban.

Nem a sajtón keresztül kell üzenni, hanem a bizottság tagjainak kell kezdeményeznie a testület összehívását - reagált a bizottság elnöke. Kósa Lajos elmondta, két ülésszak között a testület összehívásának speciális szabályai vannak, amelyeket az MSZP-nek is ismernie kellene. Hozzátette, indítványozta, hogy csütörtök reggel a bizottsági tagok tájékoztatást kapjanak a kialakult helyzetről.

Kósa Lajos szerint a csütörtöki tájékoztatás alapján kell eldönteni, hogy szükséges-e a bizottság összehívása, vagy egyéb intézkedés elrendelése.

Hír TV