2024. 04. 17. Szerda Rudolf napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Nem mindegy, kik fognak minket képviselni az EP-ben

A következő uniós költségvetési ciklusban minden magyar állampolgárra 50 ezer forinttal több támogatás jut – mondta Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter egy siklósi európai parlamenti (EP-) választási fórumon.

A tárcavezető hangsúlyozta, hogy a Magyarországnak jutó pénz a 28 tagállam közül a második legtöbb. Németh Lászlóné szerint ez azoknak a fideszes képviselőknek köszönhető, akik eddig is Brüsszelben dolgoztak. Szerinte ezért is fontos, hogy a választók támogassák a kormánypárt jelöltjeit, akik eddig is kiálltak a Magyarország számára fontos ügyek mellett. Németh Lászlóné hozzátette: ha a magyar hatósági ármeghatározást az unió eltörölné, akkor többek közt a rezsicsökkentés is veszélybe kerülne. „Egyáltalán nem mindegy, sőt nagyon nagy a jelentősége annak, hogy kik fognak minket az Európai Parlamentben képviselni, hányan tudják képviselni az érdekeinket, hányan tudnak kiállni olyan esetben például, amikor uniós támogatások befagyasztásával és/vagy megvonásával fenyegetnek minket” – fogalmazott a nemzetgazdasági miniszter.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Napi aktuális – Vita a NatCon jelentőségéről + videó

Napi aktuális – Vita a NatCon jelentőségéről + videó

A Napi aktuálisban immár ma másodszor vendég volt Zila János elemző, Alapjogokért Központ és Szentiványi István külpolitikai szakértő, akikkel a "Vita a NatCon jelentőségéről" témában beszélgetett Velkovics Vilmos műsorvezető.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Rétvári Bence szerint felelőtlenek az oltásellenes csoportok + videó

Rétvári Bence szerint felelőtlenek az oltásellenes csoportok + videó

A parlamenti államtitkár hangsúlyozta: "Láthatóan idén sokkal több eljárást indítottak az oltások ellen és sokkal szervezettebbek. Álhíreket terjesztenek, részletes leírásokat tesznek közzé az interneten, hogyan kell akadályozni az oltás beadását. Ez óriási felelőtlenség."
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!