2024. 02. 29. Csütörtök Elemér napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Belföld

Nem méltó a megyei képviselőségre a Momentum Békés megyei elnöke

Nem méltó a Békés Megyei Önkormányzatban betöltött tisztségére a Momentum Békés megyei elnöke, aki felszólítás ellenére sem tett eleget határidőre vagyonnyilatkozat tételi kötelezettségének - olvasható a Fidesz Békés Megyei Területi Választmányának Hír TV-hez eljuttatott közleményében.

  • Nem méltó a megyei képviselőségre a Momentum Békés megyei elnöke

A megyei önkormányzat február 20-ai, kétegyházi kihelyezett közgyűlésén szégyenszemre fel kellett állnia a képviselők asztalától, a Momentumos politikus sértődötten ült át a vendégek közé. Ilyen eset nem történt a rendszerváltás óta, példátlan mind a Békés megyei, mind más megyei önkormányzatok esetében is - írták.

A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló törvény rendelkezése értelmében az önkormányzati képviselő ilyen esetben nem gyakorolhatja e tisztségéből fakadó jogait, ezen felül többek között sem tiszteletdíjat, sem költségtérítést nem kaphat.

A Momentum megyei elnöke emiatt nem méltó a megyei képviselői tisztségre. Bár pártja szavakban a tisztaság és az átláthatóság híve, azonban ezeket az elvárásokat saját magukra nézve láthatóan nem tartják kötelezőnek. Szomorú, hogy a Momentum megyei képviselője ennyire nem veszi komolyan a választók képviseletére kapott felhatalmazásából fakadó kötelezettségeit - áll a közleményben.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Lázár János: Kezdődik az elmúlt évek legnagyobb rezsicsökkentése

Lázár János: Kezdődik az elmúlt évek legnagyobb rezsicsökkentése

Új időszámítás kezdődik március 1-jével a magyar közlekedésben: a legnagyobb rezsicsökkentést hajtják végre, a tarifarendszer változtatása több mint 4 millió ember életét teszi könnyebbé, jobbá - mondta Lázár János építési és közlekedési miniszter csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Lázár János dühös, hogy a bicskei pedofilügy nem lett kellően megtorolva

Lázár János dühös, hogy a bicskei pedofilügy nem lett kellően megtorolva

Vásárhelyi Jánosnak "a börtönben kellene megrohadnia, és minden pedofilnak", és Kónya Endrének is a börtönben, nem a presbitériumban volna a helye - jelentette ki Lázár János építési és közlekedési miniszter csütörtökön a bicskei üggyel, az intézmény volt vezetőivel kapcsolatos kérdésekre válaszolva egy más témában tartott sajtótájékoztatón, Budapesten.
Tarlós István: Karácsony Gergely elhajtotta a bicskei pedofilügy támogatást kérő áldozatait + videó

Tarlós István: Karácsony Gergely elhajtotta a bicskei pedofilügy támogatást kérő áldozatait + videó

2011-ben a főváros akkori vezetése, feljelentést tett a rendőrségen a Bicskén történtek miatt - erről beszélt Tarlós István az ATV-ben. A korábbi főpolgármester emlékeztetett: pár évvel ezelőtt a sértettek Karácsony Gergelyhez fordultak, de a városvezető nem indított vizsgálatot. Közben döntött a bíróság: rács mögött marad a bicskei gyermekotthon egykori igazgatója.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!