2020. május 31.,
vasárnap, Angéla, Petronella napja

Nem méltó a megyei képviselőségre a Momentum Békés megyei elnöke

Hír TV

2020. február 20., csütörtök 14:50

Nem méltó a Békés Megyei Önkormányzatban betöltött tisztségére a Momentum Békés megyei elnöke, aki felszólítás ellenére sem tett eleget határidőre vagyonnyilatkozat tételi kötelezettségének - olvasható a Fidesz Békés Megyei Területi Választmányának Hír TV-hez eljuttatott közleményében.

A megyei önkormányzat február 20-ai, kétegyházi kihelyezett közgyűlésén szégyenszemre fel kellett állnia a képviselők asztalától, a Momentumos politikus sértődötten ült át a vendégek közé. Ilyen eset nem történt a rendszerváltás óta, példátlan mind a Békés megyei, mind más megyei önkormányzatok esetében is - írták.

A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló törvény rendelkezése értelmében az önkormányzati képviselő ilyen esetben nem gyakorolhatja e tisztségéből fakadó jogait, ezen felül többek között sem tiszteletdíjat, sem költségtérítést nem kaphat.

A Momentum megyei elnöke emiatt nem méltó a megyei képviselői tisztségre. Bár pártja szavakban a tisztaság és az átláthatóság híve, azonban ezeket az elvárásokat saját magukra nézve láthatóan nem tartják kötelezőnek. Szomorú, hogy a Momentum megyei képviselője ennyire nem veszi komolyan a választók képviseletére kapott felhatalmazásából fakadó kötelezettségeit - áll a közleményben.

Hír TV