2024. 04. 22. Hétfő Csilla, Noémi napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Sajtóklub 14:05

Belföld

Nem lesznek tömegeket vonzó fejlesztések a Normafán

Nem támogat tömegeket vonzó turisztikai fejlesztéseket a Normafán Budapest XII. kerületének önkormányzata. Pokorni Zoltán a természetvédelmi terület rehabilitációjáról készült hatástanulmány ismeretében korlátozná az autóforgalmat, és a környezetbarát közösségi közlekedést részesítené előnyben, a közbiztonságot pedig térfigyelő kamerák segítségével javítaná.

Hosszú sípálya, bobpálya és sportcentrum is épülhetne a Normafán a természetvédelmi terület rendezéséről szóló törvény szerint. A különböző fejlesztések hatásait a XII. kerületi önkormányzat megvizsgáltatta, és arra jutott, hogy nem támogat olyan beruházást, amely nagy tömegeket vonzana. „Nem építünk ülőliftes felvonót a Normafán, nem lesz új libegő, nem lesz új bobpálya” – sorolta Pokorni Zoltán.

A Normafa környékének szakszerű rehabilitációja elkerülhetetlen, e nélkül kipusztulhat egy fokozottan védett lepkefaj, amelynek állománya drasztikusan megfogyatkozott az elmúlt évtizedben. „Sokszor találkoztunk azokkal a problémákkal, méltatlan állapotokkal, amelyek a Normafa-rehabilitációt a szó szoros értelemében rehabilitációként teszik szükségessé, tehát nemcsak sport, nemcsak turisztikai értelemben, hanem természetvédelmi értelemben” – fogalmazott Musicz László, a Natura 2000-es hatásvizsgálat vezetője.

Pokorni Zoltán polgármester rendbe hozná a műemléképületeket a területen, az autóforgalmat pedig korlátozná, elterelné, és a környezetbarát tömegközlekedést részesítené előnyben. „A gerincen van most az autóbusz-forduló, az autóbuszmegálló és a parkoló. Ezeket a funkciókat szeretnénk lehozni egy megállóval, egy fél megállóval az Olimpia Hotel mai területére” – ismertette a Hegyvidék polgármestere.

A fogaskerekű nyomvonalát a Széchenyi-hegyi végállomástól az Olimpia Szállóig hosszabbítanák meg. A XII. kerületi lakosok április végén helyi népszavazáson döntenek a Normafa rehabilitációjának módjáról.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!