2023. 12. 08. Péntek Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Belföld

Nem lehet az asztalokon só- és cukorszóró

Kevesebb sót lehet majd használni januártól a közétkeztetésben – jelentette be a család- és ifjúságügyi államtitkár.

Novák Katalin hangsúlyozta: 2021-ig fokozatosan kell az ajánlott szintre csökkenteni a só mennyiségét, az Emberi Erőforrások minisztériumának erről szóló rendeletét pedig kötelező lesz betartaniuk a közétkeztetőknek. A rendelet szabályozza azt is, hogy pontosan milyen tápanyagokat kell életkor szerint tartalmaznia a különböző menüknek. Az államtitkár hozzátette: az egészségesebb ételek előállítása miatt nem lesz drágább a közétkeztetés. „A jelenlegi szabályozás szerint az étkezőasztalokon lehet sószórót tartani, most ezt mind a sószóró, mind a cukorszóró esetében az utánsózás, utáncukrozás megakadályozása érdekében úgy módosítjuk, hogy nem lehet az étkezőasztalokra cukor-, illetve sószórót kihelyezni, ezt egy elkülönített helyre lehet kitenni, ahol külön lehet kérni az érintetteknek, és ott egy tájékoztató táblán kell jelezni azt, hogy a túlzott sófogyasztás milyen egészségügyi kockázatokkal jár” – mondta a család- és ifjúságügyi államtitkár.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!