Novák Katalin hangsúlyozta: 2021-ig fokozatosan kell az ajánlott szintre csökkenteni a só mennyiségét, az Emberi Erőforrások minisztériumának erről szóló rendeletét pedig kötelező lesz betartaniuk a közétkeztetőknek. A rendelet szabályozza azt is, hogy pontosan milyen tápanyagokat kell életkor szerint tartalmaznia a különböző menüknek. Az államtitkár hozzátette: az egészségesebb ételek előállítása miatt nem lesz drágább a közétkeztetés. „A jelenlegi szabályozás szerint az étkezőasztalokon lehet sószórót tartani, most ezt mind a sószóró, mind a cukorszóró esetében az utánsózás, utáncukrozás megakadályozása érdekében úgy módosítjuk, hogy nem lehet az étkezőasztalokra cukor-, illetve sószórót kihelyezni, ezt egy elkülönített helyre lehet kitenni, ahol külön lehet kérni az érintetteknek, és ott egy tájékoztató táblán kell jelezni azt, hogy a túlzott sófogyasztás milyen egészségügyi kockázatokkal jár” – mondta a család- és ifjúságügyi államtitkár.
Belföld
Nem lehet az asztalokon só- és cukorszóró
2014. augusztus 07., csütörtök 19:37 | Frissítve: 2014. augusztus 07., csütörtök 19:16
| DA